Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym
Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Krewetki z cytryną Linguine, Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym, oraz Krewetki, Cytryna, Szpinak Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć oliwę z oliwek i skórkę z cytryny w małej misce i rezerwy.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Tymczasem w dużej, ciężkiej patelni ogrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i gotować przez 2 protokół.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy, o 5 protokół.
Dodaj gotowaną linguine, sok z cytryny, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Rzucać, aby połączyć. Wyłączyć ogień i dodać rukolę. Za pomocą Sitka siatkowego odcedzić skórkę cytryny z zarezerwowanej oliwy z oliwek i dodać oliwę do makaronu. Skórkę można wyrzucić.
Dodać trochę wody do gotowania do pożądanej konsystencji.
Dodać posiekaną natkę pietruszki do makaronu i wrzucić do połączenia.