Linguine z kremem Bazyliowo-Groszkowym
Linguine z kremem Bazyliowo-Groszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, ząbki czosnku, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pomidor Bazylia Linguine, Frittata z grzybami, Linguine i bazylią, oraz Kremowy linguine z szynką, cytryną i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por; gotuj 3 minuty, często mieszając. Wymieszać 3/4 szklanki bulionu i grochu; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Umieść 1 1/2 szklanki mieszanki grochu, pozostałe 3/4 szklanki bulionu, 1 szklanka liści bazylii i oleju w blenderze i proces do gładkiej.
W dużej misce umieścić puree z grochu.
Dodać pozostałą mieszaninę grochu do przecieranej mieszaniny grochu i wymieszać, aby połączyć.
Roztopić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć 6 minut lub aż grzyby będą miękkie. Wymieszać z mieszanką grochu, makaronem, solą i czarnym pieprzem.
Każdą porcję posypać równomiernie posiekaną bazylią.