Linguine z Brokułowo-orzechowym Pesto
Linguine z Brokułowo-orzechowym Pesto jest Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 584 kalorie. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brokułów rabe, oliwa z oliwek, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Linguine Z Pesto Z Orzechów Włoskich I Brokułów, Linguine z brokułami, boczkiem i kukurydzą, oraz Linguine Z Pesto Orzechowym.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie w talerzu ciasta i tosty przez 8 minut, aż pachnące i lekko złoty; ostudzić. Posiekać 2 łyżki orzechów włoskich.
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować brokuły rabe do miękkości, o 3 protokół.
Odcedzić i ostudzić pod zimną wodą. Wycisnąć nadmiar wody i grubo posiekać brokuły rabe.
W robocie kuchennym, mielenie czosnku.
Dodać 1/3 szklanki orzechów włoskich; pulsować, aż grubo posiekane.
Dodać brokuły rabe, oliwa z oliwek i pokruszony czerwony pieprz i proces, aż brokuły rabe jest bardzo drobno posiekane.
Dodaj 1/3 szklanki pecorino i pulse aż tylko połączone. Doprawić solą i pieprzem. Zeskrobać pesto do dużej miski.
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować linguine aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodaj linguine do sosu pesto, następnie wymieszać w zarezerwowanej wody do gotowania i wrzucić, aż makaron jest dobrze pokryte sosem pesto.
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i podawać od razu, przechodząc więcej pecorino na stole.