Limonkowe chipsy Tortilla i pieczona Salsa
Limonkowe chipsy Tortilla i pieczona Salsa może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 635 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.03 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz chipsy kukurydziane tortilla, sok z limonki, jalapeno i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tequila-Salsa Limonkowa I Domowe Chipsy Tortilla, Salsa w stylu restauracji z pieczonym limonkowym chipsem Tortilla, oraz Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do pieczonej salsy: umieść stojak na górze piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. w dużej misce, połączyć 3 łyżki oliwy z oliwek, pomidory, czosnek, jalapeno, cebula i posypać solą i pieprzem.
Umieść warzywa na blasze i piecz do miękkości, 20 do 25 minut.
Dodać prażone warzywa do robota kuchennego z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek, kolendra, ocet, cukier i sok z limonki. Pulsuj do chunky.
Umieścić chipsy na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i piec, o 5 protokół.
Skropić skórką z limonki, sokiem z limonki i wrzucić.
Podawać z pieczoną salsą.