Likier morelowo-winny
Likier morelowo-winny to bezglutenowe i wegańskie przepis z 48 porcjami. Ten napój ma 78 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz morele, cukier, sauvignon blanc i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Apricardamom-Domowy Likier Morelowo-Kardamonowy, Jubileuszowy koktajl-wódka, czerwone Wino i przyprawiony Likier gruszkowy, oraz Szprycer Z Białego Wina Morelowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i wino w dużym nonaluminum holenderski piekarnik lub stockpot; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu 2 minuty lub aż cukier się rozpuści, ciągle mieszając (nie gotować).
Dodać morele, laskę cynamonu i fasolę wanilii; doprowadzić do wrzenia i gotować 30 sekund, mieszając delikatnie po 15 sekundach.
Zdjąć z ognia; delikatnie wymieszać z wódką.
Niech ostygnie całkowicie. Wymieszać łyżką do dużej miski; przykryć luźno gazą lub ręcznikiem i przechowywać w lodówce 4 dni.
Mieszankę moreli odsączyć przez drobne sito, zastrzegając Likier i marynowane morele. Wyrzuć laskę cynamonu i fasolę wanilii.
Nalej Likier do dekoracyjnych butelek i przechowuj w lodówce. Do miski wrzucić marynowane morele, przykryć i schłodzić.
Uwaga: likier morelowy będzie przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Marynowane morele zużyć w ciągu 3 dni.