Letnie ziemniaki smażone
Jeśli masz o 55 minut do spędzenia w kuchni, latem smażone ziemniaki mogą być świetnym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka ziemniaków, oleju rzepakowego, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 10 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako tania przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dynia Letnia Smażona, Dynia Letnia Smażona, oraz Dynia Letnia Smażona.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić na dużej patelni, przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut, aż zacznie zmiękać, ale nie rozpadnie się.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia w durszlaku na kilka minut.
Na dużej patelni rozgrzać olej i masło. Zmiksuj liście laurowe w dłoniach i dodaj je do patelni wraz z całym ząbkiem czosnku. Gdy ziemniaki są suche, przewracamy na patelnię i doprawiamy. Wrzucić je na patelnię i gotować na średnim ogniu przez 20-25 minut, często obracając, używając plasterka ryby, aby ich nie rozbić.
Gdy ziemniaki są chrupiące i złociste, zetrzeć skórkę z cytryny prosto i gotować przez 1-2 min więcej. Smak do przypraw, następnie rozsypać natką pietruszki i podawać.