Letnie Warzywne Frittata
Letnie warzywne Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.0 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką paprykę, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Letnie Warzywne Frittata, Letnie Warzywne Frittata, oraz Frittata na koniec lata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni odpornej na przywieranie brojlerów na średnim ogniu.
Dodaj cukinię, paprykę, cebulę, tymianek, 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i czosnek. Przykryć i gotować 7 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z pomidorem. Gotować, odsłonięte, przez 5 minut lub aż płyn odparuje.
Połącz jajka, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w średniej misce; wymieszaj trzepaczką do spienienia.
Wlać masę jajeczną do garnka na warzywach, delikatnie mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż prawie ustawić w centrum.
Broil frittata 3 minuty lub do zestawu. Odwróć na talerz do serwowania; pokroić w 8 klinów.