Letnie Roladki Z Tuńczykiem

Letnie Roladki Z Tuńczykiem
Letnie Roladki z tuńczykiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka stek z tuńczyka, papryka jalapeño, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia sałatka taty z tuńczykiem / Mac, Letnia Sałatka Z Tuńczykiem, oraz Letnie Rolki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować bułki, dokładnie opłucz ryż na sicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Dobrze spuścić. Doprowadzić 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu; dodać ryż. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszaj imbir, mirin, mielony pieprz jalapeo, szalotki, cukier, sos rybny i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Połączyć sos sojowy i 1 łyżeczka cukru; szczotka na tuńczyka. Marynować w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Pokroić tuńczyka na 8 (1/4-cala grubości) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
10
Odstawić 30 sekund lub tylko do miękkości.
11
Umieść arkusz na płaskiej powierzchni. Ułóż 1/4 szklanki rukoli, aby pokryć połowę arkusza, pozostawiając granicę 1/2 cala. Top z 1/3 szklanki mieszanki ryżu; rozprowadzić równomiernie. Ułóż 1 plasterek tuńczyka na ryżu. Złóż boki arkusza nad wypełnieniem; zaczynając od wypełnionej strony, zwiń galaretkę. Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, rukolą, mieszaniną ryżu i tuńczykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
12
Przeciąć każdą rolkę na pół po przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Aby przygotować sos, połącz ocet i pozostałe składniki. Ułóż 2 połówki rolki na każdym z 8 talerzy; służyć 2 1/4 SOS łyżeczki z każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn