Letnie Noce Bakłażany
Letnie wieczory bakłażany mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 648 kalorii, 24g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz cebulę, sól i pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to One Thousand And One Nights, Figi na 1001 nocy, oraz Szybki posiłek z kurczakiem i ryżem na pracowite noce!.
Instrukcje
Usuń liście z bakłażanów i pokrój na pół wzdłuż. Ostrożnie zgarnij centra bakłażanów, pozostawiając pół-calową skorupę, aby przypominały "kajaki".
Pokroić część środkową na małe kawałki i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, i podsmażyć przez kilka minut, do miękkości.
Dodać kawałki bakłażana, i gotować do miękkości, o 5 protokół. Następnie wymieszaj pomidora, zielony pieprz i pietruszkę. Dusić około 10 minut.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski. Wymieszać w bułce tartej, aż równomiernie wymieszać. Podzielić mieszaninę równomiernie między cztery skorupki bakłażana.
Na wierzch posypać serem feta.
Umieść połówki bakłażana na blasze do pieczenia.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż blaty się rumią i ser się roztopi.
Podawać na ciepło lub na zimno. Wolę je schłodzone.