Letnie ciasto truskawkowo-rabarbarowe Nicki
Nicki ' s Summer Strawberry rabarbar Pie może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 303 kalorie, 1G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Spróbuj Budyń Letni Rabarbarowo-Truskawkowy, Budyń letni rabarbarowo-truskawkowy, oraz Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki i soli razem w dużej misce. Wymieszać z lodowatą wodą, 1 łyżką stołową na raz, aż mieszanina utrzyma się razem po wyciśnięciu. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę w kulkę; owinąć kulki w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do nocy.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozwałkuj kulkę ciasta na mące na 11-calowym okręgu; dopasuj skorupę do 9-calowego naczynia do ciasta. Przechowywać w lodówce podczas napełniania.
W misce wymieszać truskawki, rabarbar, 1 1/4 szklanki cukru, tapiokę, 2 łyżki mąki, ekstrakt waniliowy, Sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i cynamon.
Wlać nadzienie do naczynia wyłożonego skórką.
Posypać nadzieniem 2 łyżkami masła.
Rozwałkuj drugą kulkę ciasta na 10-calowe koło na mące i delikatnie umieść górną skórkę na nadzieniu. Zacisnąć krawędzie wraz z widelcem do uszczelnienia.
Posmaruj ciasto ubitym białkiem i pokrój kilka szczelin w górną skórkę ostrym nożem..
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie, 55 minut do 1 godziny. Przykryj krawędzie ciasta paskami folii aluminiowej, jeśli zbyt szybko zaczną brązowieć. Całkowicie schłodzić przed podaniem.