Letnia zapiekanka z cukinią i pomidorami
Letnia zapiekanka z cukinii i pomidorów to dodatek, który służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 753 kalorie, 22g białka, oraz 34g tłuszczu. Jeśli masz gruyère, w zależności od rozmiaru, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 35 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Zapiekanka z pomidorów i dyni letniej, Zapiekana Cukinia Pomidor Lato Squash Kozi Ser Gratin, oraz Zapiekanka z cukinii, boczku i brie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ziemniaki gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 minut, a następnie dobrze odcedzić.
Czosnek wymieszać z olejem i przyprawami. Usuń liście ziół z łodyg, a następnie dodaj do oleju.
Skrop trochę oleju na podstawie i bokach 1,5-litrowego naczynia żaroodpornego.
Połowę ziemniaków, pomidorów i cukinii układamy w naczyniu, polewając czosnkiem i olejem ziołowym.
Wymieszać dwa sery i posypać połowę warzyw.
Powtórzyć warstwy warzyw i oleju, skropić pozostałą oliwę, a następnie posypać resztą sera.
Piec przez 40-45 minut, aż warzywa będą miękkie, a wierzch złoty i chrupiący.