Letnia zapiekanka pomidorowa
Letnia zapiekanka pomidorowa wymaga około 35 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 172 kalorie , 8 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga majonezu, soli i pieprzu, sera cheddar i pomidorów dojrzewających w winie. Ten przepis lubi 315 smakoszy i kucharzy. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Letni placek z ricottą w ogórku, pomidorach i szczypiorku , Lekki i smaczny makaron z pomidorami, bazylią i mozzarellą na gorący letni wieczór i Zapiekanka z suszonych pomidorów i tuńczyka z karczochami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Ułóż warstwę plasterków pomidorów w naczyniu do pieczenia o wymiarach 8x8 cali.
Rozłóż cienką warstwę majonezu na pomidorach i posyp około 1/4 sera Cheddar oraz solą i pieprzem. Powtórz warstwy, kończąc resztą startego sera.
Piec, aż pomidory zmiękną, a ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 20–25 minut.