Letnia włoska zapiekanka z dyni i polenty

Letnia włoska zapiekanka z dyni i polenty
Potrzebujesz bezglutenowej przystawki? Włoski letni wypiek z dyni Polenta może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis polubiło 186 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup marchewkę, polentę, sól czosnkową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Wielu osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Kremowa Gorgonzola Polenta z letnim sosem z dyni, Labraks czarnomorski z polentą z letniej dyni i Kremowa polenta z gorgonzoli z saute z letniej dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
W dużym rondlu z niewielką ilością oliwy z oliwek podsmaż marchewkę, cukinię, dynię, cebulę i paprykę. Doprawić solą czosnkową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Smaż warzywa przez około 5 minut i polej sosem spaghetti. Wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
4
Pokrój polentę w koła o średnicy 1/2 cala i dopraw solą czosnkową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
5
Na średniej patelni rozgrzej wystarczającą ilość oleju, aby całkowicie przykrył całe dno patelni. Smażyć przyprawioną polentę na gorącym oleju, około 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wyjmij z oleju i ułóż plastry w dużym naczyniu żaroodpornym. Wyłóż mieszankę warzywną na polentę, a następnie posyp mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
7
Piecz zapiekankę przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Włoskie można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz wypróbować Poema Cavan Extra Dry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 9 dolarów za butelkę.
Poema Cava Extra Dry
Poema Cava Extra Dry
Wyraźne aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne aromaty owocowe w ustach z nutą słodyczy dobrze zrównoważoną kwasowością. Świetny aperitif, to wino nadaje się również do przystawek i pikantnych tart.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn