Letnia taca-pieczony łosoś

Letnia taca-pieczony łosoś
Letnia taca-pieczony łosoś to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Jeśli masz kilka bazylii, fasolę, fasolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 150 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Quinoa Cajun, Pieczony łosoś i letnia fasola szparagowa, Pieczony Kurczak Stroganoff, oraz Najładniejsza taca-pieczona cytrynowa podeszwa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230C / 232° / gas 8.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Do połowy napełnij duży rondel zimną wodą i dodaj niewielką szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Meanwhile4Młode ziemniaki dobrze szorować za pomocą płuczki, następnie na desce do krojenia pokroić na pół większe, pozostawiając mniejsze w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Wytnij końcówki z fasoli biegacza, aż pokroić w kawałku ciągłym, który biegnie długość fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
5
Pociągnij strugany bit i obrać go na długość fasoli po obu stronach każdej z nich, a następnie pokroić pod kątem na kawałki 5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Przyciąć łodygi-końce z zielonej i francuskiej fasoli, jeśli używasz, Ale zostawić wispy końcówki na, a następnie pokroić fasolę pod kątem na kawałki 3cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
7
Po zagotowaniu ostrożnie wrzucić ziemniaki do wody łyżką szczelinową, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez około 10 do 12 minut (w zależności od wielkości ziemniaków) lub do momentu, aż będą prawie gotowe.Tymczasem
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Jeśli twój groszek nadal jest w strąkach, podaj go teraz.1
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
9
Gdy czas się na ziemniaki, ostrożnie dodać wszystkie fasolę na patelni i gotować przez kolejne 4 minuty.1
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Odcedzić ziemniaki i fasolę nad zlewem do durszlaka i suszyć na parę minut, a następnie przechylić na tacy do pieczenia 25 cm x 35 cm.1
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
11
Rozsypać groszek, kropkę na maśle i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek.1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Skórkę z obu cytryn zetrzyj na desce do krojenia za pomocą mikropłytki, a następnie rozetrzyj na tacy.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
MicroplaneMicroplane
13
Przeciąć cytryny na pół.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
14
Wyciśnij sok z łososia i warzyw, używając palców, aby złapać pestki.1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
15
Następnie lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać na ciepło tak, aby smaki się wchłonęły.1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
16
Wybierz liście bazylii, odrzucając łodygi, a następnie z grubsza posiekaj je koprem lub koperkiem. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
KoperKoper
17
Połowę ziół rozsypać na tacy.1
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
18
Ostrożnie Oceń filety z łososia lekko po stronie skóry.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
19
Każdy filet natrzyj odrobiną soli, pieprzu i oliwy z oliwek, nadziej pozostałe zioła i połóż na ziemniakach i fasoli, a następnie umyj ręce.2
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
20
Piec w gorącym piekarniku przez 10 do 15 minut, w zależności od dokładnego rozmiaru i grubości filetów, lub do momentu, gdy łosoś zostanie ugotowany, a warzywa będą miękkie.2
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
21
Podziel talerze za pomocą plasterka ryby, a następnie skropić sokami do gotowania z dna tacy i podawać.Wskazówka: jest to jedno z tych wspaniałych dań, które naprawdę możesz zrobić samodzielnie, używając niezależnie od tego, jakie warzywa są w sezonie, szczególnie przyjemne z bób, szparagami lub małymi pomidorkami koktajlowymi. Pyszne podawane z dodatkiem jogurtu lub majonezu czosnkowego.Tip
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Fasola FavaFasola Fava
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn