Letni ragout warzywny
Letni ragout warzywny może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 142 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorów, dymki, petits pois i marchewki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Letni Ragout warzywny z egzotycznym sosem Curry, Przepiórki ze słodkimi płatkami owsianymi i letnim Ragoutem warzywnym, oraz Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi.
Instrukcje
Pomidory zalać wrzącą wodą, pozostawić na 2 min, następnie odcedzić i obrać ze skórek. Pomidory pokroić w ćwiartki, posiekać nasiona, a następnie pokroić w drobną kostkę.
Rozgrzać olej na patelni, dodać czosnek i marchew, a następnie delikatnie smażyć przez 5 minut.
Dodaj pomidory, tymianek, bay i wino. Gotować, uncovered, aż wino jest zmniejszona, o 5 min. Możesz przygotować się do tego etapu kilka godzin wcześniej.
Dodać groszek, cebulę i karczochy, przykryć, następnie dusić 8-10 min. Doprawić i podawać w 2 dużych miseczkach lub podzielić na poszczególne ramekiny.