Lepsze Niż Nutella (Pasta Czekoladowo-Orzechowa)
Lepsze niż Nutella (Pasta czekoladowo-orzechowa) jest bezglutenowe przyprawa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1114 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czekoladowy Spread z orzechów laskowych aka Nutella…, Czekolada z orzechami laskowymi-The Nutella Wannabe, oraz Domowej Roboty Nutella (Czekolada Z Orzechów Laskowych) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż orzechy na oprawionej blasze do pieczenia lub w zapiekance. Piecz, wytrząsając arkusz raz na eventoasting, aż do głębokiego brązu, 13-15 minut.
Niech ostygnie całkowicie. (Jeśli orzechy mają Skórki, przetrzyj je ręcznikiem kuchennym, aby usunąć.)
Zmiel orzechy laskowe i cukier w jedzonymprocesor do dość gładkiego, maślanegostawy, około 1 minuty.
Czekoladę umieścić w średniej metalbowl. Ustaw miskę na dużym rondlu zwilżającej wody; często mieszaj, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Wyjąć miskę spod rondla; dodać masło i whiskuntil całkowicie włączone.
Whisk incream i sól, następnie pasta z orzechów laskowych.
Wlać gianduja do słoików, dzieląc się równomiernie.
Ochłoń. (Gianduja zgęstnieje i stanie się miękka i podobna do masła orzechowego, gdy się ochłodzi.) Przykręcić pokrywki. DO przodu: Gianduja może być wykonana do 4 tygodni; przechowywać w lodówce.
Odstawić w pokojutemperatura na 4 godziny, aby zmiękczyć. Może stać w temperaturze pokojowej do 4 dni.