Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi)
Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 720 kalorii, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 11 i kosztuje $2.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe, Kleisty ryż i chińska kiełbasa zawinięte w liście bananowca, oraz Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij dzień przed tym, jak chcesz zrobić pierogi!Moczyć ryż, fasolę mung i liście bambusa w oddzielnych pojemnikach na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Umieść miskę lub talerz na liściach bambusa, aby utrzymać je w zanurzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połącz 2 łyżki soli, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, wino ryżowe, woda, cukier kamienny, cynamon, biały pieprz, goździki, kolendra, koper włoski, kozieradka i 2 łyżki oleju rzepakowego w misce. Wymieszać z kostką wieprzowiny, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Następnego dnia odcedzić ryż i ustawić aside.In wok, rozgrzać pozostały olej rzepakowy i mieszać pozostały czosnek, marchew, cebula i imbir, aż lekko zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wino Ryżowe
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Słonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj bulion z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i sos rybny i dobrze wymieszaj. Odcedzić nadmiar marynaty z wieprzowiny i dodać do woka (wieprzowinę odstawić do lodówki) i podgrzać do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sos Rybny
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj odsączony ryż i często mieszaj, aż płyn się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.W międzyczasie przenieś liście bambusa do dużego garnka z wrzącą wodą i gotuj na wolnym ogniu 30 minut, aby zmiękczyć i wysterylizować. (Ocet można dodać tutaj, aby je dalej zmiękczyć.) Wytrzyj każdy liść gąbką lub podkładką szorującą pod chłodną bieżącą wodą, aby usunąć pozostałą glebę. Możesz przyciąć łodygi nożyczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Słonina Wieprzowa
7
Fasolę mung odcedzić i dodać biały cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.Przygotuj 25 lub tak 4' długości sznurka. Wiązałem grupy 5 Razem na jednym końcu, z pętlą do zawieszenia na haku na mojej szafce. Następnie, jak związuję moje pierogi, zwisają ze Sznurka i mogę je wkładać i wyjmować z garnków w grupach
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Fasola Mung
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Rozłóż materiały do pakowania: zmiękczone liście bambusa, mieszanka ryżu, fasola mung i wieprzowina. Może chcesz zachować miskę marynowanej wieprzowiny w większej misce pełnej lodu, aby utrzymać zimno podczas zawijania.Weź 2 liście bambusa, nakładające się wzdłuż ich długich boków mniej więcej w połowie drogi i tworzą stożek(patrz filmy). Wkleić około 2 łyżki mieszanki ryżu, następnie 1/2 łyżki fasoli mung, następnie 2 lub 3 kawałki wieprzowiny, kolejny 1/2 - 1 łyżka fasoli mung, następnie przykryć innymi 2 lub 3 łyżkami mieszanki ryżu. Być może trzeba dodać trzeci liść bambusa, aby przedłużyć stożek.Użyj końców liści, aby mocno skompresować stożek składników i z grubsza uformować otwarty koniec w kwadrat lub prostokąt. Zamknięcie liścia bambusa jest trudne. Trzymałem stożek z końcami liścia skierowanymi daleko ode mnie. Składałem bliską krawędź w kierunku środka, składałem końce w kierunku mnie nad tym i ostrożnie składałem każdą stronę w kierunku środka, upewniając się, że rogi były zakryte. Moje liście zawsze były zorientowane w ten sam sposób, więc jedna strona była końcami liści, a druga końcami łodygi. Chciałem uzyskać końce liści pod końcami łodygi. Następnie nawijaj sznurek wokół niego, aż będzie bezpieczny. Owijaj pierogi, aż nadzienie zniknie. Jak już mówiłem, pierwsze zajęło około 20 minut i kilka prób, zanim wyglądało na to, że się utrzyma. Pierwsze 5 było dość brzydkie! Ale potem załapałem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podgrzać duży garnek lub wok osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
W pierwszej kolejności ułożyć kilka dodatkowych lub rozdartych liści bambusa, potem kilka pierogów, potem jeszcze kilka liści. Woda powinna pokryć tylko pierogi. Zrobiłem 10 na raz w moim wok i duży garnek. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, aby utrzymać dobry bubbling gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając wodę około połowy drogi. Powinny być lekko nadmuchane i czuć się jędrne, ale miękkie, gdy je ściskasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Odcedzić i spłukać zimną wodą.Pozostawić do ostygnięcia lub zjeść trochę gorącego od razu. Reszta będzie przechowywać w lodówce przez 3-5 dni i dobrze zamarzają (do 6 miesięcy w dobrej zamrażarce, dobrze opakowane).