Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi)
Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 720 kalorii, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 11 i kosztuje $2.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe, Kleisty ryż i chińska kiełbasa zawinięte w liście bananowca, oraz Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zacznij dzień przed tym, jak chcesz zrobić pierogi!Moczyć ryż, fasolę mung i liście bambusa w oddzielnych pojemnikach na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Umieść miskę lub talerz na liściach bambusa, aby utrzymać je w zanurzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Połącz 2 łyżki soli, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, wino ryżowe, woda, cukier kamienny, cynamon, biały pieprz, goździki, kolendra, koper włoski, kozieradka i 2 łyżki oleju rzepakowego w misce. Wymieszać z kostką wieprzowiny, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Następnego dnia odcedzić ryż i ustawić aside.In wok, rozgrzać pozostały olej rzepakowy i mieszać pozostały czosnek, marchew, cebula i imbir, aż lekko zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wino Ryżowe
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Świeży Koperek, Zerwany
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj bulion z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i sos rybny i dobrze wymieszaj. Odcedzić nadmiar marynaty z wieprzowiny i dodać do woka (wieprzowinę odstawić do lodówki) i podgrzać do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sos Rybny
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj odsączony ryż i często mieszaj, aż płyn się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.W międzyczasie przenieś liście bambusa do dużego garnka z wrzącą wodą i gotuj na wolnym ogniu 30 minut, aby zmiękczyć i wysterylizować. (Ocet można dodać tutaj, aby je dalej zmiękczyć.) Wytrzyj każdy liść gąbką lub podkładką szorującą pod chłodną bieżącą wodą, aby usunąć pozostałą glebę. Możesz przyciąć łodygi nożyczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Fasolę mung odcedzić i dodać biały cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.Przygotuj 25 lub tak 4' długości sznurka. Wiązałem grupy 5 Razem na jednym końcu, z pętlą do zawieszenia na haku na mojej szafce. Następnie, jak związuję moje pierogi, zwisają ze Sznurka i mogę je wkładać i wyjmować z garnków w grupach
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I Pistacje
Fasola Mung
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Rozłóż materiały do pakowania: zmiękczone liście bambusa, mieszanka ryżu, fasola mung i wieprzowina. Może chcesz zachować miskę marynowanej wieprzowiny w większej misce pełnej lodu, aby utrzymać zimno podczas zawijania.Weź 2 liście bambusa, nakładające się wzdłuż ich długich boków mniej więcej w połowie drogi i tworzą stożek(patrz filmy). Wkleić około 2 łyżki mieszanki ryżu, następnie 1/2 łyżki fasoli mung, następnie 2 lub 3 kawałki wieprzowiny, kolejny 1/2 - 1 łyżka fasoli mung, następnie przykryć innymi 2 lub 3 łyżkami mieszanki ryżu. Być może trzeba dodać trzeci liść bambusa, aby przedłużyć stożek.Użyj końców liści, aby mocno skompresować stożek składników i z grubsza uformować otwarty koniec w kwadrat lub prostokąt. Zamknięcie liścia bambusa jest trudne. Trzymałem stożek z końcami liścia skierowanymi daleko ode mnie. Składałem bliską krawędź w kierunku środka, składałem końce w kierunku mnie nad tym i ostrożnie składałem każdą stronę w kierunku środka, upewniając się, że rogi były zakryte. Moje liście zawsze były zorientowane w ten sam sposób, więc jedna strona była końcami liści, a druga końcami łodygi. Chciałem uzyskać końce liści pod końcami łodygi. Następnie nawijaj sznurek wokół niego, aż będzie bezpieczny. Owijaj pierogi, aż nadzienie zniknie. Jak już mówiłem, pierwsze zajęło około 20 minut i kilka prób, zanim wyglądało na to, że się utrzyma. Pierwsze 5 było dość brzydkie! Ale potem załapałem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Podgrzać duży garnek lub wok osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
W pierwszej kolejności ułożyć kilka dodatkowych lub rozdartych liści bambusa, potem kilka pierogów, potem jeszcze kilka liści. Woda powinna pokryć tylko pierogi. Zrobiłem 10 na raz w moim wok i duży garnek. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, aby utrzymać dobry bubbling gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając wodę około połowy drogi. Powinny być lekko nadmuchane i czuć się jędrne, ale miękkie, gdy je ściskasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Odcedzić i spłukać zimną wodą.Pozostawić do ostygnięcia lub zjeść trochę gorącego od razu. Reszta będzie przechowywać w lodówce przez 3-5 dni i dobrze zamarzają (do 6 miesięcy w dobrej zamrażarce, dobrze opakowane).