Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi)

Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi)
Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 720 kalorii, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 11 i kosztuje $2.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe, Kleisty ryż i chińska kiełbasa zawinięte w liście bananowca, oraz Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij dzień przed tym, jak chcesz zrobić pierogi!Moczyć ryż, fasolę mung i liście bambusa w oddzielnych pojemnikach na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MungFasola Mung
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Umieść miskę lub talerz na liściach bambusa, aby utrzymać je w zanurzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połącz 2 łyżki soli, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, wino ryżowe, woda, cukier kamienny, cynamon, biały pieprz, goździki, kolendra, koper włoski, kozieradka i 2 łyżki oleju rzepakowego w misce. Wymieszać z kostką wieprzowiny, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.Następnego dnia odcedzić ryż i ustawić aside.In wok, rozgrzać pozostały olej rzepakowy i mieszać pozostały czosnek, marchew, cebula i imbir, aż lekko zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wino RyżoweWino Ryżowe
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj bulion z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i sos rybny i dobrze wymieszaj. Odcedzić nadmiar marynaty z wieprzowiny i dodać do woka (wieprzowinę odstawić do lodówki) i podgrzać do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sos RybnySos Rybny
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj odsączony ryż i często mieszaj, aż płyn się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.W międzyczasie przenieś liście bambusa do dużego garnka z wrzącą wodą i gotuj na wolnym ogniu 30 minut, aby zmiękczyć i wysterylizować. (Ocet można dodać tutaj, aby je dalej zmiękczyć.) Wytrzyj każdy liść gąbką lub podkładką szorującą pod chłodną bieżącą wodą, aby usunąć pozostałą glebę. Możesz przyciąć łodygi nożyczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Fasolę mung odcedzić i dodać biały cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.Przygotuj 25 lub tak 4' długości sznurka. Wiązałem grupy 5 Razem na jednym końcu, z pętlą do zawieszenia na haku na mojej szafce. Następnie, jak związuję moje pierogi, zwisają ze Sznurka i mogę je wkładać i wyjmować z garnków w grupach
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Fasola MungFasola Mung
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Rozłóż materiały do pakowania: zmiękczone liście bambusa, mieszanka ryżu, fasola mung i wieprzowina. Może chcesz zachować miskę marynowanej wieprzowiny w większej misce pełnej lodu, aby utrzymać zimno podczas zawijania.Weź 2 liście bambusa, nakładające się wzdłuż ich długich boków mniej więcej w połowie drogi i tworzą stożek(patrz filmy). Wkleić około 2 łyżki mieszanki ryżu, następnie 1/2 łyżki fasoli mung, następnie 2 lub 3 kawałki wieprzowiny, kolejny 1/2 - 1 łyżka fasoli mung, następnie przykryć innymi 2 lub 3 łyżkami mieszanki ryżu. Być może trzeba dodać trzeci liść bambusa, aby przedłużyć stożek.Użyj końców liści, aby mocno skompresować stożek składników i z grubsza uformować otwarty koniec w kwadrat lub prostokąt. Zamknięcie liścia bambusa jest trudne. Trzymałem stożek z końcami liścia skierowanymi daleko ode mnie. Składałem bliską krawędź w kierunku środka, składałem końce w kierunku mnie nad tym i ostrożnie składałem każdą stronę w kierunku środka, upewniając się, że rogi były zakryte. Moje liście zawsze były zorientowane w ten sam sposób, więc jedna strona była końcami liści, a druga końcami łodygi. Chciałem uzyskać końce liści pod końcami łodygi. Następnie nawijaj sznurek wokół niego, aż będzie bezpieczny. Owijaj pierogi, aż nadzienie zniknie. Jak już mówiłem, pierwsze zajęło około 20 minut i kilka prób, zanim wyglądało na to, że się utrzyma. Pierwsze 5 było dość brzydkie! Ale potem załapałem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MungFasola Mung
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Podgrzać duży garnek lub wok osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
W pierwszej kolejności ułożyć kilka dodatkowych lub rozdartych liści bambusa, potem kilka pierogów, potem jeszcze kilka liści. Woda powinna pokryć tylko pierogi. Zrobiłem 10 na raz w moim wok i duży garnek. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, aby utrzymać dobry bubbling gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając wodę około połowy drogi. Powinny być lekko nadmuchane i czuć się jędrne, ale miękkie, gdy je ściskasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Odcedzić i spłukać zimną wodą.Pozostawić do ostygnięcia lub zjeść trochę gorącego od razu. Reszta będzie przechowywać w lodówce przez 3-5 dni i dobrze zamarzają (do 6 miesięcy w dobrej zamrażarce, dobrze opakowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny

Składniki

70liście bambusa, suszoneliście bambusa, suszone42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony2marchew mielonamarchew mielona0pinchsmąka uniwersalna, plus mąka stołowamąka uniwersalna, plus mąka stołowa11 łyżka suszonego oreganosos rybny (zastępujący smak suszonych krewetek lub przegrzebków)sos rybny (zastępujący smak suszonych krewetek lub przegrzebków)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty4ząbki czosnku, rozgniecione, podzieloneząbki czosnku, rozgniecione, podzielone1kilogramyryż kleisty (preferowany długoziarnisty)ryż kleisty (preferowany długoziarnisty)1szczyptagoździki mielonegoździki mielone0Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi HeathKoper mielonyKoper mielony1Batoniki toffi Heathmielona kozieradka (opcjonalnie, a te ostatnie 6 zamiast 5-przyprawowego proszku)mielona kozieradka (opcjonalnie, a te ostatnie 6 zamiast 5-przyprawowego proszku)0Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka (domowej roboty lub Campbells niskosodowy tetra-pack)bulion z kurczaka (domowej roboty lub Campbells niskosodowy tetra-pack)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wieprzowa, pokrojona w kostkę 3/4 calałopatka wieprzowa, pokrojona w kostkę 3/4 cala42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwino ryżowewino ryżowe3Batoniki toffi Heathsól, podzielona (w celu zastąpienia soli z brakującego sosu sojowego)sól, podzielona (w celu zastąpienia soli z brakującego sosu sojowego)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola mung (łuskana i dzielona)fasola mung (łuskana i dzielona)11krewetki i żyłkisznurek, do zawijania pierogówsznurek, do zawijania pierogów11 łyżka suszonego oreganocukier skalny (lub jedna drobna bryła, może być rozbita prasą do czosnku lub płaską nożem)cukier skalny (lub jedna drobna bryła, może być rozbita prasą do czosnku lub płaską nożem)42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwoda (plus woda do moczenia i gotowania)woda (plus woda do moczenia i gotowania)1pinchs1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2Batoniki toffi Heathcukier białycukier biały1cebula żółta, mielonacebula żółta, mielona
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje11
Ocena Zdrowia17
Magazyn