Lepka tajska wieprzowina

Lepka tajska wieprzowina
Przepis lepki tajski wieprzowina może być wykonane w około 30 minut. Na 64 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 240 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Mieszanka kolendry, ząbek czosnku, tłuste chilli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Extra Sticky Thai BBQ żeberka z orzechowym sosem BBQ + Sweet Thai Ginger Slaw, Lepki Tajski Kurczak, oraz Lepkie Tajskie Skrzydełka Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Umieść imbir, czosnek, chilli, łodygi kolendry (lub korzeń) i krewetki w maszynce i whizz do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Podgrzej wok, dodaj olej, a następnie dodaj pastę. Smażyć aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać wieprzowinę, dobrze wymieszać i smażyć przez 5 minut, aż się ugotuje. Wymieszać z sosem rybnym i cukrem palmowym, następnie gotować jeszcze przez dobre 10 minut, aż mięso stanie się lepkie, ciemne i karmelizowane. Można zrobić do 2 dni wcześniej, a następnie podgrzać. Ostudzić, każdy plasterek ananasa ułożyć łyżeczką lepkiej wieprzowiny i pożreć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cukier PalmowyCukier Palmowy
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn