Lemoniada Bazyliowa
Lemoniada bazyliowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 42 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu ludziom smakował ten napój. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wody, lekko liści bazylii, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Lemoniada Ze Świeżą Bazylią, Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa, oraz Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanej miarce lub misce o pojemności 1 1/2 do 2 litrów połącz liście bazylii (Patrz uwagi) i cukier. Drewnianą łyżką zmiażdżyć liście z cukrem, aż do całkowitego stłuczenia.
Dodaj wodę i sok z cytryny. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, 1 do 2 minut. Smak i dodać więcej cukru w razie potrzeby.
Wlać przez drobny sitko do szklanek wypełnionych lodem.
Dekoruj gałązkami świeżej bazylii.