Lemon Walnut Date Bread
Lemon Walnut Date Bread może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką cytrynę, jajko, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chleb Orzechowy Daktylowy, Szybki chleb figowy, daktylowy i orzechowy, oraz Chleb Orzechowy Paleo Date.
Instrukcje
Cytrynę grubo posiekać, w tym skórkę i skórkę; wyrzucić nasiona.
Umieścić cytrynę i daktyle w robocie kuchennym; wirować, aż równomiernie posiekane.
Dodać 3/4 szklanki cukru, masło i jajko; wirować, aż się zmiksuje, a cytryna i daktyle są drobno posiekane.
W misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać do mieszanki; wirować aż do wymieszania. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Rozłóż ciasto na maślanej i mąki 4-przez 8-calowy szklany bochenek patelni.
Piec w piekarniku 325, aż wykałaczka włożona w środek najgrubszej części wyjdzie czysta, około 1 godziny.
W międzyczasie, w 1-do 1 1/2-quart patelni, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru i sok z cytryny. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Gdy chleb jest gotowy, użyj długi, cienki szaszłyk zrobić otwory około 1/2 cala od siebie na całej powierzchni.
Gorący syrop polać równomiernie gorącym chlebem na patelni.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż chleb wchłonie cały syrop, około 2 godzin. Obróć się z patelni na talerz. Przykryć szczelnie; schłodzić przez noc lub do 3 dni. Cienko pokroić do podania. Schłodzić resztki chleba hermetycznie.