Lemon-Blueberry-Ricotta-naleśniki z maślanką z jagodami-Cassis i syropem klonowym z jagodami

Lemon-Blueberry-Ricotta-naleśniki z maślanką z jagodami-Cassis i syropem klonowym z jagodami
Naleśniki cytrynowo-jagodowo-Ricotta-Maślankowe z jagodowo-Cassis i syropem klonowym z jagód mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 224 kalorii, 4G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cynamon, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Naleśniki jagodowe z syropem klonowym jagodowym, Naleśniki z ricottą z jagodami i cytryną z syropem waniliowym z jeżynami, oraz Naleśniki Z Twarogiem Cytrynowym Z Syropem Klonowym Jagodowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do syropu: w średnim rondlu dodaj jagody, syrop klonowy, cukier, laskę cynamonu i skórkę z cytryny. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdejmij z ognia i schłódź przez noc. Odcedzić; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Połącz jagody, cukier, masło, laskę cynamonu i wanilię w małym rondelku i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdejmij z ognia i dodaj cassis. Wyrzuć fasolę waniliową i laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Creme De CassisCreme De Cassis
3
Podawać w temperaturze pokojowej, składając posiekaną miętę tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i odstaw na bok. W osobnej misce wymieszaj żółtka, olej, maślankę, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zrób dołek na środku suchych składników i wlej płynną mieszankę.
3
Mieszaj razem, aż mąka zostanie właśnie dodana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
W małej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż utworzą się miękkie szczyty. Złóż białka do ciasta, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Odstaw na 15 minut, a następnie delikatnie złóż jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
6
W małej misce wymieszaj ricottę i mleko. Rezerwa do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj kawałek masła i podgrzewaj, aż masło zacznie skwierczeć. Nabierz niewielką 1/4 szklanki ciasta na patelnię lub na patelnię i gotuj, aż na górnej powierzchni pojawią się bąbelki, a spód będzie złotobrązowy, około 1 do 1 1/2 minuty. Odwróć i gotuj, aż spód będzie lekko złotobrązowy, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjmij na blachę do pieczenia i utrzymuj ciepło w niskim piekarniku. Powtórz z pozostałym ciastem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać z syropem i kompotem i udekorować porcją ricotty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Ser RicottaSer Ricotta

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocp. cebulacp. cebula1warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy1kufel1/2 szklanki uprażonych posiekanych orzechów pekan (odłożyć 1 łyżkę do dekoracji)1/2 szklanki uprażonych posiekanych orzechów pekan (odłożyć 1 łyżkę do dekoracji)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli8Spód: okruszki z herbatników grahammasło stick, pokroić w plastrymasło stick, pokroić w plastry3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach3Spód: okruszki z herbatników grahamcukier trzcinowycukier trzcinowy1sticklody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1szczyptaSzczypta kremu tatarskiegoSzczypta kremu tatarskiego2largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)1porcja startego parmezanuposiekane świeże liście miętyposiekane świeże liście mięty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża ricottaświeża ricotta1stripsrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1porcja startego parmezanusrebrne nonpareilesrebrne nonpareile2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesyrop klonowy (Klasa B)syrop klonowy (Klasa B)1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split0warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki20krewetki i żyłkiCassisCassis
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn