Lekkie i łatwe okłady sałaty inspirowane tajskim stylem
Inspirowane tajską lekką i łatwą sałatą okłady to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 16G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. 981 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki ziemne, sól, liście sałaty liściastej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lekkie Okłady Z Sałaty Tajskiej Z Kurczakiem, Lekka Sałatka Jajeczna Okłady Do Sałaty, oraz Lekkie Zawijanie sałaty łososiowej z sosem morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok z limonki, olej sezamowy, chile i sól w średniej misce.Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj krewetki i dusić aż różowy, o 3 protokół.
Drenaż i wrzucić krewetki do mieszanki soku z limonki, mieszając do herbu. Przechowywać w lodówce przez 10 do 15 minut.Ustaw liście sałaty na blacie z końcami łodygi w kierunku Ciebie. Naciśnij na "kolce", aż usłyszysz chrupnięcie, aby ułatwić toczenie.Podziel marchewkę, daikon i kiełki między liście, ustawiając je w środku w kierunku dna. Podzielić krewetki między liści, i posypać posiekane orzeszki ziemne, Jeśli za pomocą.
Sałatę zwijamy od dołu do góry.
Umieść każdą rolkę, szew w dół, na arkuszu folii, owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Zdjąć folię; pokroić rolki na pół i podawać.