Lekka Sałatka Ziemniaczana
Lekka sałatka ziemniaczana wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 45 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 10. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka pieczenia ziemniaków, jajka ugotowane na twardo, pikantna musztarda brązowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Lekka Sałatka Ziemniaczana, Lekka i świeża sałatka ziemniaczana, oraz Lekka Sałatka Ziemniaczana Ze Śmietaną I Kaparami.
Instrukcje
Ziemniaki gotować we wrzącej wodzie, aby przykryć i osolić 1 łyżeczką soli 40 minut lub do miękkości; odcedzić i ostudzić 10 do 15 minut.
Wymieszać razem majonez, musztardę, pieprz i pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Ziemniaki obrać i pokroić w 1-calową kostkę.
Do miski dodać ciepłe kostki ziemniaczane i starte jajka i delikatnie wymieszać z mieszanką majonezu.
Podawać natychmiast lub, w razie potrzeby, przykryć i schłodzić.
Uwaga: aby skrócić czas gotowania, użyj 4 bardzo dużych ziemniaków do pieczenia (około 1 funta każdy), obranych i pokrojonych w 1-calową kostkę. Postępuj zgodnie z zaleceniami, skracając czas gotowania do 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić 10 minut. Zwiększyć majonez do 1 1/2 szklanki i postępować zgodnie z zaleceniami.