Latki Z Cukinii
Przepis cukinia Latkes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 25 godzin. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, majeranek, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Latki Z Cukinii, Latki Z Cukinii, oraz Latki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj cukinię na tarce za pomocą średniego dysku rozdrabniającego robota kuchennego.
Przełożyć do miski i wymieszać z 2 łyżeczkami soli.
Wyciśnij cukinię partiami w ręczniku kuchennym, aby usunąć jak najwięcej płynu.
Przełożyć cukinię do dużej miski i wymieszać z bułką tartą, jajkami, majerankiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Rozgrzać 1/3 oleju szklanki w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż migocze. Miarka 2 mieszanka łyżka na latke na patelni (6 do 8 na partię). Spłaszczyć widelcem, tworząc 2 1/2-do 3-calowych naleśników. Smażyć na złoty kolor, około 2 minut na stronę (dodając więcej oleju w razie potrzeby).
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku.