Lasagne z wołowiną i beszamelem
Lasagne z wołowiną i beszamelem może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 46g białka, 51g tłuszczu i w sumie 822 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,98 USD za porcję. 8 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką bekon, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lasagne z pieczarkami, pomidorami i sosem beszamelowym, Lasagne z jesiennymi warzywami, Gruyère i szałwią Beszamelową, oraz Pikantne niedziele: lasagne Bolognese z sosem beszamelowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Do sosu mięsnego: w dużym rondlu lub małym holenderskim piekarniku gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie prawie chrupiący, około 5 minut.
Dodaj cebulę i marchewkę, dopraw solą i pieprzem i gotuj, aż zmiękną, kolejne 3 minuty.
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze minutę.
Dodaj mieloną wołowinę i gotuj, aż wołowina przestanie być różowa, 6 do 7 minut. Zdeglasuj patelnię winem i dodaj sos marinara i cynamon. Napełnij słoik do jednej czwartej wodą, potrząśnij nim, aby zebrać pozostały sos i dodaj do garnka.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Podgrzej mleko w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty. W dużym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło, a następnie wymieszaj mąkę. Gotuj, ciągle ubijając, przez 2 minuty.
Ubij ciepłe mleko i gotuj, aż zgęstnieje, często ubijając, około 10 minut.
Dodaj gałkę muszkatołową, czosnek, sól i pieprz i odstaw na bok.
W przypadku warstwy twarogu: w blenderze lub robocie kuchennym dodaj twarożek, jajko i parmezan i pulsuj, aż twarożek będzie mały (mieszanina będzie przypominać ricottę). Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Aby złożyć: spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania.
Rozłóż 1/4 szklanki wody plus 1/4 szklanki sosu mięsnego na dnie patelni.
Połóż 3 kluski na patelni. Podziel mieszankę twarogu na pół. Podziel pozostały sos mięsny na trzy części. Podziel starty ser na czwarte. Podziel beszamel na trzy części.
Dodaj warstwy w następującej kolejności: twarożek, sos mięsny, tarty ser i beszamel. Następnie dodaj kolejną warstwę makaronu, twarogu, sosu mięsnego, startego sera i beszamelu. Na koniec dodaj pozostałe 3 kluski, sos mięsny, starty ser i beszamel. Spryskaj duży kawałek folii sprayem do gotowania i szczelnie przykryj lasagne.
Zdejmij folię i posyp pozostałym startym serem i gotuj dodatkowe 10 minut, aż lasagne zacznie bulgotać. Pozwól lasagne odpocząć 15 minut przed pokrojeniem na kwadraty i podaniem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski w menu? Spróbuj połączyć się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico]()
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
Ciemny rubinowy kolor, z dużą ilością aromatów czekolady, jagód i wanilii, jest pełny i aksamitny, z dużą ilością owoców i długim, soczystym wykończeniem. Piękno z wielkiego rocznika.