Lasagne z tuńczykiem i Pesto
Lasagne z Tunanem i Pesto to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, jajka, odtłuszczone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Al Pesto, Easy pesto lasagne, oraz Świeża lasagne z pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 ½ szklanki mąki, jajka, i szczypta soli w dużej misce. Wymieszać widelcem, dodając trochę zimnej wody, w razie potrzeby.Gdy ciasto się połączy, wyjmij je z miski i ugniataj na czystej powierzchni roboczej przez co najmniej 10 minut. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić przez noc.)
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/16 cala.
Pokrój go na dwanaście 7-calowych pasków o szerokości 3 ½ cala. Zestaw aside.To zrób Pesto: w misce robota kuchennego, połącz liście bazylii, orzeszki piniowe, 3 łyżki oliwy z oliwek. Dokładnie przetworzyć. Dostosuj przyprawę do smaku. Zużyć natychmiast lub refrigerate.To zrobić sos beszamelowy: w dużym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu. Powoli dodać pozostałe ¼ szklanki mąki, ubijając rozbić żadnych grudek. Gotować od 4 do 5 minut, ubijając constantly.In w międzyczasie w małym rondlu rozgrzej mleko.
Dodać mleko powoli do mieszaniny mąki i oleju, 1 kadzi na raz, ubijając stale połączyć.Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut, stale ubijając, aż sos beszamelowy zacznie gęstnieć. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia. (Sos beszamelowy można przygotować kilka godzin wcześniej i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.) Aby zmontować Lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°.In 9 × 12-calowe naczynie do pieczenia, rozłóż jedną piątą sosu beszamelowego równomiernie na dnie naczynia. Dno naczynia wyłożyć na 3 arkusze makaronu. Pokruszyć jedną trzecią tuńczyka na wierzchu makaronu.
Posypać tuńczyka jedną trzecią świeżego pesto i równomiernie rozprowadzić na wierzchu kolejną piątą sosu beszamelowego. Kontynuuj proces nakładania warstw. Wykończ górną warstwę ostatnią piątą sosu beszamelowego.
Piec przez 1 godzinę, lub do góry jest złoty kolor.
Udekorować pokrojonymi liśćmi bazylii (opcjonalnie).
Podawać na gorąco w naczyniu do pieczenia.