Lasagne z Indyka
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj lasagnan z indyka. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 669 kalorii, 45 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 3,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 71 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kiełbasy z indyka, pomidorów w puszkach, cebuli i pietruszki płaskolistnej. Kilku osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lasagne z indykiem, Lasagne z indykiem i Lasagne z indykiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej (10 do 12 cali) patelni.
Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut na średnim ogniu, aż będzie przezroczysta.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę.
Dodaj kiełbasę i smaż na średnim ogniu, rozbijając widelcem, przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż przestanie być różowa.
Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki natki pietruszki, bazylię, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Dusić bez przykrycia na średnim ogniu przez 15 do 20 minut, aż zgęstnieje.
W międzyczasie napełnij dużą miskę najgorętszą wodą z kranu.
Dodaj makaron i pozostaw go w wodzie na 20 minut.
W średniej misce wymieszaj ricottę, kozi ser, 1 szklankę parmezanu, jajko, pozostałe 2 łyżki pietruszki, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odłożyć na bok.
Wlej 1/3 sosu do prostokątnego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale, rozprowadzając sos na dnie naczynia. Następnie układaj warstwy w następujący sposób: połowa makaronu, połowa mozzarelli, połowa ricotty i jedna 1/3 sosu.
Dodajemy resztę makaronu, mozzarellę, ricottę i na koniec sos.
Posyp 1/4 szklanki parmezanu.
Piec 30 minut, aż sos zacznie bulgotać.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Możesz spróbować Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 36 dolarów za butelkę.
![Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva]()
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.