Lasagne z dwoma sosami
Lasagne z dwoma sosami to danie główne na 15 osób. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 20 g białka i 28 g tłuszczu. Za 1,8 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mleko, sól, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 40%. Podobne przepisy obejmują Makijaż Lasagne z dwoma sosami, ponad 15 NAJLEPSZYCH sosów do gnocchi i ponad 20 NAJLEPSZYCH sosów do krewetek.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na oleju mięso, cebulę, czosnek i oregano, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Zalać winem lub bulionem. Gotować bez przykrycia, aż wino prawie całkowicie się zredukuje.
Dodać sos pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia Zmniejszyć ogień; dusić bez przykrycia przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Ugotuj makaron lasagne zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ. W dużym rondlu roztapiamy masło. Wymieszaj mąkę; gotuj i mieszaj, aż lekko się zrumieni, około 6-8 minut. Stopniowo dodawaj mleko, aż masa będzie gładka.
Dodać serek śmietankowy i przyprawy. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie gładka i zgęstniała.
W natłuszczonym 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia, posmaruj 1 szklanką sosu mięsnego.
Ułóż warstwę 5 makaronów, po jednej trzeciej każdego sera śmietankowego i sosów mięsnych oraz 1/2 szklanki parmezanu. Powtórz warstwy. Na wierzch połóż resztę makaronu, sos śmietankowy, sos mięsny i parmezan. (Forma będzie pełna.) Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 45 minut. Odkryć; piec 15 minut.
Przed krojeniem odstaw na 20 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.