Lasagne Warzywna Szpinakowa
Szpinakowa lasagne warzywna zajmuje od początku do końca około 55 minut . Za 1,12 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 230 kalorii , 11 g białka i 8 g tłuszczu . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, soli, mąki i musztardy dijon. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 58% . Podobne przepisy obejmują lasagne ze świeżymi warzywami ze szpinakiem i cukinią , lasagne warzywną z domowymi arkuszami lasagne (bez maszyny do makaronu) i lasagne warzywną z domowymi arkuszami lasagne (bez maszyny do makaronu) .
Instrukcje
W dużym rondlu roztapiamy masło. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka.
Dodaj 2-1/2 szklanki mleka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj 1-1/2 szklanki parmezanu, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i ostry sos pieprzowy; odłożyć na bok.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż na oleju grzyby, cebulę, marchewkę i czosnek, aż będą miękkie. Wymieszaj szpinak i pozostałą sól. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie; odpływ.
Zdjąć z ognia; wymieszać z 1-1/2 szklanki sosu serowego.
Połącz pozostały sos serowy z mlekiem.
Rozłóż połowę sosu serowego w 13-calowej formie. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Na wierzch połóż trzy makarony i połowę mieszanki warzywnej; powtarzać. Na wierzch połóż resztę makaronu i sos serowy.
Posypać pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.