Lasagne Bolognese może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis sos. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 702 kalorie, 40g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, parmezan, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lasagne Bolognese, Lasagne Po Bolońsku, oraz Lasagne Bolognese ze szpinakiem.
Instrukcje
1
Do dwóch dni do przodu
2
Zrobić sos boloński
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
3
Cebula Pulse, marchew i seler w robocie kuchennym, aż drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej ciężkimpot na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
5
Dodać mieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, pancettę i warzywa; gotować, rozbijając mielone mięso łyżką, aż wilgoć całkowicie odparuje, a mięso jest dobrze rumiane, 25-30 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Mielona
Warzywa
2 Duże Szczypty Garam Masala
Pieprz
Wołowina
Mięso
6
Dodaj wino do garnka i doprowadzeniedo wrzenia, skrobanie brązowych bitów z dna garnka, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać mleko; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i ostudzić, aż wilgoć zostanie prawie całkowicie odparowana, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
8
Dodać pomidory I2 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, dodając wody o 1/2-cupfuls jeśli saucelooks suche, aż smaki meldować isauce zgęstnieje, 2 1/2-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bulion
9
Niech sos ostygnie, thencover i schłodzić co najmniej 12 godzinsor do 2 dni. (
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
10
Pozwalając tezauce usiąść nada jej głębszy, bogatszy smak.)
11
Do jednego dnia do przodu
12
Zrobić świeże ciasto makaronowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
13
Ubić sól i 3 szklanki mąki w dużej misce, zrobić studnię w środku i rozbić jajka na dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Jajka wymieszać widelcem, następnie powoli wymieszać w mące, aż do powstania szarlotki. Ciasto rozjazdowe na lekko parzonympowierzchnia i ugniatać, kurząc lekko mąką, jeśli jest lepka, do czasu, aż będzie gładka, około 5 minut (będzie dość sztywna). Owinąć w plastik; odstawić, aż ciasto utrzyma wcięcia po naciśnięciu, 1-2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
15
Schłodzić ciasto, jeśli nie sąrolling go od razu. Doprowadzić temperaturę toroomu przed rolowaniem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
16
Zrobić makaron
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
17
Ustaw makaron do makaronu na najgrubszy; odkurz lekko mąką.Ciasto podzielić na 4 kawałki.Pracując z 1 kawałkiem na razi utrzymując pozostałe ciasto owinięte w plastik podczas pracy, spłaszczyć ciasto w wąski kąt (nie szerszy niż usta maszyny); przechodzić przez rolki . Zagnieść ciasto tak, aby pasowało i przebiegało przez środek. Powtórz bez składania, dostosowując maszynę do cieńszychsettings po każdym przejeździe iusting z mąką, jeśli lepki, untilpasta arkusz ma 1/16 " grubości (setting8 na większości maszyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
18
Umieść arkusze makaronu na lekko kłaczonympowierzchni i pokrój w poprzek na 16 8"-długi makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
19
Jeśli makaron do przodu, stos na blasze z kawałkiem pergaminu papieru między każdą warstwą. Okładka z folią plastikową; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
20
Zrób beszamel
21
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do pienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
22
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
23
Ubij w ciepłym mleku, 1/2 szklanki na raz. Doprowadzić sosdo wrzenia, zmniejszyć ogień, isimmer, ubijając często, aż konsystencja śmietany, 8-10minut; dodać gałkę muszkatołową i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
24
Usuń z ciepła, przenieś do medium i naciśnij plastikową owijkę bezpośrednio na powierzchnię; letcool lekko. Wyluzuj, jeśli nie od razu.
25
Dzień
26
Podgrzej sosy
27
Połącz sos boloński i polej 1 szklankę bulionu w dużym naczyniu na średnim ogniu i podgrzewaj, aż sos się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
Bulion
SOS
28
W międzyczasie,jeśli beszamel wykonasz przed czasem, podgrzewaj w średnim rondlu na małym ogniu tylko do ogrzania (nie chcesz gotować).
29
Ugotuj makaron
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
30
Pracując partiami, gotować świeży makaron lasagna w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż justsoften, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
31
Ostrożnie wyjąć szczypcami i przenieść do dużej miski wody lodowej; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
32
Makaron odcedzić i ułożyć na blasze do pieczenia,z papierowymi ręcznikami między każdą warstwą, upewniając się, że makaron się nie klei (będą trzymać się razem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
33
Złóż lasagne
34
Rozgrzej piekarnik do 177°. Płaszcz a13x9 " naczynie do pieczenia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
35
Rozprowadzić 1/4 szklanki beszamelu w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Na wierzchu z warstwą makaronu, rozłożyć skąpe 3/4 szklanki sosu Bolońskiego, następnie 1/2 szklanki beszamelu, a na wierzchu 1/4 szklanki parmezanu.Powtórz proces jeszcze 7 razy,zaczynając od makaronu, a kończąc na parmezanie, w sumie 8 warstw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Makarony
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
36
Miejsce bakingdish na obramowanej blachy do pieczenia i piec lasagne aż bubblingand zaczyna brązowieć na wierzchu, 50-60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
37
Niech lasagne sit45 minut przed podaniem.
38
Lasagne można zmontować 12 godzin przed nami. Kryj się i wyluzuj.
39
Letsit w temperaturze pokojowej 2 godzin przed pieczeniem. Gotować, przykryte folią do ostatnich 20 minut, a następnie zakończyć gotowanie odkryte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
40
Jak sub sklep-kupiony
41
Domowy makaron jest świetny: jest bogaty i może być rolowanybardzo cienki. Ale oczywiście nie jest to jedyna opcja:świeże kupione w sklepie: dostępne w chłodni w sklepach specjalistycznych i włoskich sklepach spożywczych. Zwykle jest nieco grubszy niż nasz przepis, ale nadal jest dobrym wyborem. Kup 1 1/2pounds. Rozmiary różnią się w zależności od sklepu; w razie potrzeby przycinaj makarony podczas montażu, aby fillpan bez większego nakładania się.Suszone: jeśli zauważysz importowany suszony makaron jajeczny, są one warte splurge, ale standardowy supermarketdurum pszenica będzie działać justfine (unikaj jednak wrzenia).Makaron Supermarket są grubsze, więc zrobić kilka warstw. Ugotuj 24 makarony (1-1 1/2 pudełek) na opakowanieinstrukcje; podziel sosy równomiernie na 6 warstw.Przyciąć makaron w razie potrzeby.