Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese
Lasagne Bolognese może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis sos. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 702 kalorie, 40g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, parmezan, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lasagne Bolognese, Lasagne Po Bolońsku, oraz Lasagne Bolognese ze szpinakiem.

Instrukcje

1
Do dwóch dni do przodu
2
Zrobić sos boloński
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
3
Cebula Pulse, marchew i seler w robocie kuchennym, aż drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej ciężkimpot na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Dodać mieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, pancettę i warzywa; gotować, rozbijając mielone mięso łyżką, aż wilgoć całkowicie odparuje, a mięso jest dobrze rumiane, 25-30 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
WarzywaWarzywa
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
PieprzPieprz
WołowinaWołowina
MięsoMięso
6
Dodaj wino do garnka i doprowadzeniedo wrzenia, skrobanie brązowych bitów z dna garnka, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać mleko; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i ostudzić, aż wilgoć zostanie prawie całkowicie odparowana, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
8
Dodać pomidory I2 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, dodając wody o 1/2-cupfuls jeśli saucelooks suche, aż smaki meldować isauce zgęstnieje, 2 1/2-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BulionBulion
9
Niech sos ostygnie, thencover i schłodzić co najmniej 12 godzinsor do 2 dni. (
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
Pozwalając tezauce usiąść nada jej głębszy, bogatszy smak.)
11
Do jednego dnia do przodu
12
Zrobić świeże ciasto makaronowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
13
Ubić sól i 3 szklanki mąki w dużej misce, zrobić studnię w środku i rozbić jajka na dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Jajka wymieszać widelcem, następnie powoli wymieszać w mące, aż do powstania szarlotki. Ciasto rozjazdowe na lekko parzonympowierzchnia i ugniatać, kurząc lekko mąką, jeśli jest lepka, do czasu, aż będzie gładka, około 5 minut (będzie dość sztywna). Owinąć w plastik; odstawić, aż ciasto utrzyma wcięcia po naciśnięciu, 1-2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
15
Schłodzić ciasto, jeśli nie sąrolling go od razu. Doprowadzić temperaturę toroomu przed rolowaniem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
16
Zrobić makaron
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
17
Ustaw makaron do makaronu na najgrubszy; odkurz lekko mąką.Ciasto podzielić na 4 kawałki.Pracując z 1 kawałkiem na razi utrzymując pozostałe ciasto owinięte w plastik podczas pracy, spłaszczyć ciasto w wąski kąt (nie szerszy niż usta maszyny); przechodzić przez rolki . Zagnieść ciasto tak, aby pasowało i przebiegało przez środek. Powtórz bez składania, dostosowując maszynę do cieńszychsettings po każdym przejeździe iusting z mąką, jeśli lepki, untilpasta arkusz ma 1/16 " grubości (setting8 na większości maszyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
18
Umieść arkusze makaronu na lekko kłaczonympowierzchni i pokrój w poprzek na 16 8"-długi makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
19
Jeśli makaron do przodu, stos na blasze z kawałkiem pergaminu papieru między każdą warstwą. Okładka z folią plastikową; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
20
Zrób beszamel
21
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do pienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
22
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
23
Ubij w ciepłym mleku, 1/2 szklanki na raz. Doprowadzić sosdo wrzenia, zmniejszyć ogień, isimmer, ubijając często, aż konsystencja śmietany, 8-10minut; dodać gałkę muszkatołową i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
24
Usuń z ciepła, przenieś do medium i naciśnij plastikową owijkę bezpośrednio na powierzchnię; letcool lekko. Wyluzuj, jeśli nie od razu.
25
Dzień
26
Podgrzej sosy
27
Połącz sos boloński i polej 1 szklankę bulionu w dużym naczyniu na średnim ogniu i podgrzewaj, aż sos się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
BulionBulion
SOSSOS
28
W międzyczasie,jeśli beszamel wykonasz przed czasem, podgrzewaj w średnim rondlu na małym ogniu tylko do ogrzania (nie chcesz gotować).
29
Ugotuj makaron
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
30
Pracując partiami, gotować świeży makaron lasagna w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż justsoften, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
31
Ostrożnie wyjąć szczypcami i przenieść do dużej miski wody lodowej; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
32
Makaron odcedzić i ułożyć na blasze do pieczenia,z papierowymi ręcznikami między każdą warstwą, upewniając się, że makaron się nie klei (będą trzymać się razem).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
33
Złóż lasagne
34
Rozgrzej piekarnik do 177°. Płaszcz a13x9 " naczynie do pieczenia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
35
Rozprowadzić 1/4 szklanki beszamelu w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Na wierzchu z warstwą makaronu, rozłożyć skąpe 3/4 szklanki sosu Bolońskiego, następnie 1/2 szklanki beszamelu, a na wierzchu 1/4 szklanki parmezanu.Powtórz proces jeszcze 7 razy,zaczynając od makaronu, a kończąc na parmezanie, w sumie 8 warstw.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
36
Miejsce bakingdish na obramowanej blachy do pieczenia i piec lasagne aż bubblingand zaczyna brązowieć na wierzchu, 50-60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
37
Niech lasagne sit45 minut przed podaniem.
38
Lasagne można zmontować 12 godzin przed nami. Kryj się i wyluzuj.
39
Letsit w temperaturze pokojowej 2 godzin przed pieczeniem. Gotować, przykryte folią do ostatnich 20 minut, a następnie zakończyć gotowanie odkryte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
40
Jak sub sklep-kupiony
41
Domowy makaron jest świetny: jest bogaty i może być rolowanybardzo cienki. Ale oczywiście nie jest to jedyna opcja:świeże kupione w sklepie: dostępne w chłodni w sklepach specjalistycznych i włoskich sklepach spożywczych. Zwykle jest nieco grubszy niż nasz przepis, ale nadal jest dobrym wyborem. Kup 1 1/2pounds. Rozmiary różnią się w zależności od sklepu; w razie potrzeby przycinaj makarony podczas montażu, aby fillpan bez większego nakładania się.Suszone: jeśli zauważysz importowany suszony makaron jajeczny, są one warte splurge, ale standardowy supermarketdurum pszenica będzie działać justfine (unikaj jednak wrzenia).Makaron Supermarket są grubsze, więc zrobić kilka warstw. Ugotuj 24 makarony (1-1 1/2 pudełek) na opakowanieinstrukcje; podziel sosy równomiernie na 6 warstw.Przyciąć makaron w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
MakaronyMakarony
PszenicaPszenica
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn