Lasagne babci

Lasagne babci
Lasagne babci może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 51g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz ricottę, liście laurowe, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagne babci, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami).

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
2
Dodać trzonek i polędwicę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając mięso na duże kawałki, aż nie pozostanie różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
MięsoMięso
3
Dodać czosnek, oregano i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż pachnące. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować, aż mięso będzie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
MięsoMięso
4
Dodaj pomidory i ich soki i przecier pomidorowy wraz z bulionem z kurczaka, liśćmi laurowymi, tymiankiem i cukrem. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 8 filiżanek, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
CukierCukier
TymianekTymianek
5
Usunąć liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
6
Tymczasem podgrzać dużą patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mięso kiełbasy w dużych kawałkach i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
8
Odcedzić kiełbasę i rozbić ją na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
9
W dużej misce, połączyć ricotta z pietruszki, bazylii i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać dwie trzecie rozdrobnionej mozzarelli i doprawić solą i pieprzem. Beat in the egg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona MozzarellaRozdrobniona Mozzarella
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
11
Gotować makaron lasagne w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Makaron odsączyć i spłukać pod zimną wodą. Makaron suszyć między warstwami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Rozprowadź 1 szklankę sosu na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Ułóż naczynie z 4 nakładającymi się makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
15
Rozłóż jedną połowę mieszanki ricotta na makaron, a następnie top z jedną połową kiełbasy, 1 1/2 szklanki sosu i kolejne 4 makaron. Powtórz warstwowanie z pozostałą ricottą, kiełbasą i innym 1 1/2 szklanki sosu. Top z 4 makaronem i przykryć 1 1/2 szklanki sosu. Wrzucić pozostałą 1 szklankę mozzarelli z pozostałą 1/4 szklanki parmezanu i posypać lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
16
Piec lasagne przez około 45 minut, lub do góry jest złoty i chrupiące na brzegach i nadzienie jest bulgotanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Pozostaw lasagne na 20 minut przed podaniem.
18
Zrób z wyprzedzeniem: lasagne można przygotować w kroku 5 i schłodzić przez noc, lub można ją Piec z wyprzedzeniem, a następnie podgrzać w piekarniku 325.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia47
Magazyn