Lasagna z grzybami i kalafiorem

Lasagna z grzybami i kalafiorem
Lasagne z dzikimi grzybami i kalafiorem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1044 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz pod ręką grzyby, pietruszkę płaskolistną, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna z grzybami i kalafiorem, Lasagna Z Grzybami, oraz Pieczarkowa Lasagna Roll up w kremowym sosie Gorgonzola kalafior dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Dodać pomidory, rozbijając je drewnianą łyżką, a bazylia i gotować, aż zgęstnieje i pomidory zmiękną i rozbić. doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót mieszaninę do rondla, dodać bazylii i posiekanej natki pietruszki, doprawić solą, pieprzem i miodem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Na sos kalafiorowy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Usuń różyczki z głowy kalafiora i włóż do małej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
9
Dodaj 1 1/2 szklanki wody na dno patelni, przykryć folią i gotować do bardzo miękkiej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Usuń i zwiększ temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
Ubić mąkę i gotować przez 30 sekund. Powoli ubijaj 4 szklanki mleka, zwiększaj ciepło i doprowadzaj do wrzenia, stale ubijając. Gotować, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Dodać kalafior, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
14
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
15
Przenieść mieszaninę do blendera (partiami) i puree, aż będzie gładka. Przecedzić mieszaninę do czystego rondla przez sitko o średniej siatce i doprowadzić do duszenia na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Ubić gałkę muszkatołową, ser, sól i pieprz do smaku. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
17
W razie potrzeby dodaj trochę ciepłego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
18
Do lasagne: zwiększyć piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
19
Połącz ricottę, jajko, 1/2 szklanki natki pietruszki, 1 łyżeczkę tymianku i ser romano w misce i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Dodać ząbki czosnku i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
22
Dodać grzyby i gotować, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
23
Dodać szalotki i gotować, aż złoty kolor i całkowicie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
24
Grzyby borowiki odcedzić, odcedzić płyn do namaczania, grubo posiekać, dodać do grzybów na patelni i gotować przez 1 minutę. Odgazować płynem do namaczania porcini i gotować do całkowitego zmniejszenia. Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki tymianku, pozostałe 1/4 szklanki natki pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
25
Zdjąć z ognia.
26
Aby zebrać: Chochla niektóre z sosem pomidorowym na dnie 10 przez 14 przez 2 1/2-calowe naczynie do pieczenia. Chochla niektóre z kalafiora SOS mornay na sos pomidorowy. Top z 4 makaronem. Top makaron z niektórych mieszanki ricotta, następnie niektóre grzyby, fontina, i romano. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz, aby zrobić 4 warstwy. Chochla kalafior SOS mornay na wierzchu makaronu, upewniając się, że pokrycie makaron całkowicie z sosem, i posypać więcej sera romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
16 Plasterków Sera Fontina16 Plasterków Sera Fontina
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
ChochlaChochla
27
Umieścić patelnię lasagne na blasze do pieczenia, przykryć folią i piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
28
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż bąbelki, a góra będzie złotobrązowa, od 30 do 40 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
29
Wyjąć z piekarnika, posypać wierzch natką pietruszki i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
30
Pokroić w kwadraty i podać dodatkowy sos pomidorowy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana

Składniki

1średnia Głowacałe dojrzałe oliwkicałe dojrzałe oliwki28papryka habaneroborowiki moczone we wrzącej wodzie przez 30 minutborowiki moczone we wrzącej wodzie przez 30 minut1łyżka czerwony ocet winny(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka567papryka habaneroser fontina, grubo startyser fontina, grubo starty2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielona, plus więcej do dekoracjidrobno posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielona, plus więcej do dekoracji3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki3warzywo (np. szpinak)drobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity8trochę posiekanej cukiniiMiódMiód8trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz16makaron z lasagne, gotowany przez 5 minut we wrzącej osolonej wodzie, odsączony i opłukany zimną wodąmakaron z lasagne, gotowany przez 5 minut we wrzącej osolonej wodzie, odsączony i opłukany zimną wodą680papryka habaneropieczarki różne (shiitake, portobello, cremini), grubo posiekanepieczarki różne (shiitake, portobello, cremini), grubo posiekane0warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1małeCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory śliwkowe w puszkach i ich sokipomidory śliwkowe w puszkach i ich soki1szczyptaSzczypta płatków czerwonej paprykiSzczypta płatków czerwonej papryki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser romanotarty ser romano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser romano, plus więcej do wykańczaniatarty ser romano, plus więcej do wykańczania8trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2szalotka, drobno pokrojona w kostkęszalotka, drobno pokrojona w kostkę454papryka habaneroser ricotta z owczego mlekaser ricotta z owczego mleka4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekanamleko pełne, podgrzewane, podzielonemleko pełne, podgrzewane, podzielone

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn