Lasagne z dzikimi grzybami i kalafiorem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1044 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz pod ręką grzyby, pietruszkę płaskolistną, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna z grzybami i kalafiorem, Lasagna Z Grzybami, oraz Pieczarkowa Lasagna Roll up w kremowym sosie Gorgonzola kalafior dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodać pomidory, rozbijając je drewnianą łyżką, a bazylia i gotować, aż zgęstnieje i pomidory zmiękną i rozbić. doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót mieszaninę do rondla, dodać bazylii i posiekanej natki pietruszki, doprawić solą, pieprzem i miodem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Na sos kalafiorowy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Usuń różyczki z głowy kalafiora i włóż do małej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
8
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Dodaj 1 1/2 szklanki wody na dno patelni, przykryć folią i gotować do bardzo miękkiej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Usuń i zwiększ temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Ubić mąkę i gotować przez 30 sekund. Powoli ubijaj 4 szklanki mleka, zwiększaj ciepło i doprowadzaj do wrzenia, stale ubijając. Gotować, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać kalafior, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
14
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
15
Przenieść mieszaninę do blendera (partiami) i puree, aż będzie gładka. Przecedzić mieszaninę do czystego rondla przez sitko o średniej siatce i doprowadzić do duszenia na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Ubić gałkę muszkatołową, ser, sól i pieprz do smaku. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połącz ricottę, jajko, 1/2 szklanki natki pietruszki, 1 łyżeczkę tymianku i ser romano w misce i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
I Pomarańczowym Pieprzem
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
21
Dodać ząbki czosnku i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
22
Dodać grzyby i gotować, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
23
Dodać szalotki i gotować, aż złoty kolor i całkowicie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
24
Grzyby borowiki odcedzić, odcedzić płyn do namaczania, grubo posiekać, dodać do grzybów na patelni i gotować przez 1 minutę. Odgazować płynem do namaczania porcini i gotować do całkowitego zmniejszenia. Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki tymianku, pozostałe 1/4 szklanki natki pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
25
Zdjąć z ognia.
26
Aby zebrać: Chochla niektóre z sosem pomidorowym na dnie 10 przez 14 przez 2 1/2-calowe naczynie do pieczenia. Chochla niektóre z kalafiora SOS mornay na sos pomidorowy. Top z 4 makaronem. Top makaron z niektórych mieszanki ricotta, następnie niektóre grzyby, fontina, i romano. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz, aby zrobić 4 warstwy. Chochla kalafior SOS mornay na wierzchu makaronu, upewniając się, że pokrycie makaron całkowicie z sosem, i posypać więcej sera romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
I Pomarańczowym Pieprzem
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Całe Dojrzałe Oliwki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Ser Fontina
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Chochla
27
Umieścić patelnię lasagne na blasze do pieczenia, przykryć folią i piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
28
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż bąbelki, a góra będzie złotobrązowa, od 30 do 40 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
29
Wyjąć z piekarnika, posypać wierzch natką pietruszki i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
30
Pokroić w kwadraty i podać dodatkowy sos pomidorowy z boku.
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.