Lasagna bez bakłażana z makaronem
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Lasagna bez bakłażana z makaronem może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, perły mozzarelli, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj BEZ MAKARONU BAKŁAŻAN LASAGNE, Lasagne bez bakłażana i szpinaku z makaronem, oraz Lasagne Bez Makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. linia 2 arkusze cookie z gotowania pergaminem. Spray 9-calowy pie Płyta lub 8-calowy Okrągły patelni lekko z oliwy z oliwek gotowania sprayu.
Bakłażan pokroić w bardzo cienkie plasterki za pomocą mandoliny.
Kłaść plastry w jednej warstwie na arkuszach ciastek; posypać lekko solą. (Jeśli to konieczne, zrób to partiami, jeśli tylko 1 arkusz mieści się w piekarniku na raz.)
Piec około 6 minut lub do lekko wysuszone i prawie miękkie.
Wyjąć z piekarnika; odstawić do ostygnięcia. Pozostaw piekarnik włączony.
W średniej misce wymieszaj ricottę i parmezan.
Rozmrożony szpinak umieścić w czystym ręczniku; wycisnąć nadmiar płynu. (Będzie dużo!)
Dodać odsączony szpinak do mieszanki serowej; dobrze wymieszać.
Rozłóż cienką warstwę sosu marinara w dolnej części płyty pie.
Warstwowe plastry bakłażana, lekko nakładające się, nad sosem, aby pokryć dno płyty.
1/3 mieszanki serowej rozprowadzić na bakłażanie; wierzchu warstwą sosu. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy, układając bakłażan, mieszaninę sera i sos, a kończąc na ostatniej warstwie sosu. Wierzch z pereł mozzarella. Przykryj płytkę ciasta folią.
Piec w środku piekarnika 30 minut.
Usuń folię; kontynuuj pieczenie 15 do 30 minut dłużej lub aż ser i sos są bąbelki i bakłażan jest miękki.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić około 10 minut przed krojeniem.
Wierzch lazanii posypać bazylią przed podaniem.