Lasagna bez bakłażana z makaronem

Lasagna bez bakłażana z makaronem
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Lasagna bez bakłażana z makaronem może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, perły mozzarelli, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj BEZ MAKARONU BAKŁAŻAN LASAGNE, Lasagne bez bakłażana i szpinaku z makaronem, oraz Lasagne Bez Makaronu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 191°. linia 2 arkusze cookie z gotowania pergaminem. Spray 9-calowy pie Płyta lub 8-calowy Okrągły patelni lekko z oliwy z oliwek gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek SprayOliwa Z Oliwek Spray
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Bakłażan pokroić w bardzo cienkie plasterki za pomocą mandoliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Kłaść plastry w jednej warstwie na arkuszach ciastek; posypać lekko solą. (Jeśli to konieczne, zrób to partiami, jeśli tylko 1 arkusz mieści się w piekarniku na raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Piec około 6 minut lub do lekko wysuszone i prawie miękkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika; odstawić do ostygnięcia. Pozostaw piekarnik włączony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W średniej misce wymieszaj ricottę i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozmrożony szpinak umieścić w czystym ręczniku; wycisnąć nadmiar płynu. (Będzie dużo!)
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Dodać odsączony szpinak do mieszanki serowej; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SerSer
9
Rozłóż cienką warstwę sosu marinara w dolnej części płyty pie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MarinaraSos Marinara
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Warstwowe plastry bakłażana, lekko nakładające się, nad sosem, aby pokryć dno płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SOSSOS
11
1/3 mieszanki serowej rozprowadzić na bakłażanie; wierzchu warstwą sosu. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy, układając bakłażan, mieszaninę sera i sos, a kończąc na ostatniej warstwie sosu. Wierzch z pereł mozzarella. Przykryj płytkę ciasta folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Piec w środku piekarnika 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Usuń folię; kontynuuj pieczenie 15 do 30 minut dłużej lub aż ser i sos są bąbelki i bakłażan jest miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Wyjąć z piekarnika; ostudzić około 10 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wierzch lazanii posypać bazylią przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn