Lambrusco-gotowane figi z lodami waniliowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Lambrusco gotowane figi z lodami waniliowymi. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, figi, lody waniliowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Grillowane Brzoskwinie, Gotowane Wiśnie I Lody Waniliowe, Lody Waniliowe Chai, oraz Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni z sosem połącz skórkę, wino, cukier, cynamon i anyż. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień i niech składniki strome na kilka godzin, lub do nocy.Przyciąć figi i przeciąć je na pół wzdłuż. połóż je tak blisko pojedynczej warstwy, wyciąć bok w dół na dnie dużej patelni saute. Przecedzić mieszaninę Lambrusco na fig. Nie martw się, jeśli nie pokrywa ich całkowicie. Odrzuć ciała stałe. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, niezakłócony, aż figi są nieco zmiękczone, o 4 protokół. Za pomocą łyżki ostrożnie odwróć każdą figę, fastrygując ją płynem; gotuj i dodatkowe 2 lub 3 minuty.
Przenieś figi do sześciu niskostronnych misek do serwowania. Odcedzić nasiona z pozostałej cieczy, a następnie zwrócić je na patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do syropowatej konsystencji. Jakieś 10 minut.
Umieść gałkę lodów do każdej miski i dodaj zagęszczony SOS, gdy jest jeszcze gorący. Lody stopią się, tworząc soczysty deser na koniec lata.