Lamb Champvallon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 794 kalorie, 39g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jeśli masz oliwę z oliwek, Baranek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Champvallon, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem).
Instrukcje
1
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku ustawionym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając często aż pachnące, zmiękną i dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
3
Cebulę i czosnek wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać dodatkowe 2 łyżki oleju do patelni. Jagnięcinę obficie doprawić solą i pieprzem. Jagnięcinę ugotować jak najbliżej jednej warstwy, aż będzie dobrze zarumieniona. Około 5 minut na stronę. Jeśli jest zbyt dużo mięsa, aby wygodnie zmieścić się w garnku, pracuj partiami, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Mięso
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
5
Przenieść mięso do miski, jak gotuje w tym przypadku. Gdy całe mięso jest gotowane powrót go do garnka i deglaze patelni z białym winem, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie. Następnie dodaj 2 szklanki wywaru, mieszaninę cebuli i 1 łyżkę mielonego rozmarynu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i przykryć; mieszając od czasu do czasu. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a płyn zmniejszy się i zagęści. Około 1 godziny.Płaszcz 12-calowe owalne naczynie do pieczenia z odrobiną masła. Resztę odstaw na bok. Przykryć dno naczynia do pieczenia z około połowy plasterków ziemniaków. Zacznij wzdłuż zewnętrznej krawędzi i pracuj do wewnątrz, nakładając się na każdy plasterek ziemniaka podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Rozmaryn
Masło
Ziemniak
Cebula
Stado
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
6
Ziemniaki posypać dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
7
Na ziemniaki wlać jagnięcinę i cały płyn. W razie potrzeby dodać pozostałe ½ szklanki bulionu, aby mieć pewność, że płyn pojawi się około 3/4 drogi nad kawałkami jagnięciny. Na górze jagnięcinę z większą ilością plastrów ziemniaków w podobny sposób, jak na dole, upewniając się, że zachodzą na siebie. Celem jest uszczelnienie mięsa w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Stado
Jagnięcina
Mięso
8
Posypać dodatkowym rozmarynem, solą i pieprzem oraz odrobiną masła tu i ówdzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rozmaryn
Masło
9
Piec w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F, aż góra będzie ładnie rumiana, a krawędzie ziemniaków będą chrupiące, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, aby ustawić przed podaniem.