Kwiat sezamu, słonecznika i maku
Sesame, sunflower & poppy seed bloomer to danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja zawiera 2034 kalorii, 67g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Mieszanka nasion słonecznika, saszetka łatwe piec drożdże, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Słomki Z Makiem I Sezamem, Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), oraz Obfita zupa z fasoli i jarmużu, podawana z chipsami Parmezanowo-sezamowymi i makowymi.
Instrukcje
Mąkę, drożdże i sól wymieszać w dużej misce. Włożyć masło i wcierać w mąkę.
Wymieszać w nasionach. Zanurz się w środku mąki i wlej prawie 300 ml ciepłej (chłodnej, a nie gorącej) wody, okrągłym ostrzem noża. Następnie wymieszać wystarczającą ilość pozostałej wody i nieco więcej w razie potrzeby, aby zebrać suche kawałki na dnie miski, aż mieszanina połączy się jako miękkie, niezbyt lepkie ciasto. Zbierz go w piłkę rękami.
Wyłożyć ciasto na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając tylko minimum dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść kulkę ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Przykryć odwróconą, czystą, dużą szklaną miską i pozostawić na 45 minut - 1 godz. lub do podwojenia rozmiaru i odczucia lekkości i sprężystości. Czas zależy od ciepła w pomieszczeniu.
Odbić ciasto delikatnie ugniatając tylko 3-4 razy. Chcesz tylko wybić duże pęcherzyki powietrza, więc zbyt duża obsługa straci lekkość ciasta. Uformuj w kulkę, następnie przykryj i pozostaw na 10 minut.
Kształt przez spłaszczenie ciasta w prostokąt o wymiarach około 25 x 19 cm za pomocą kostek. Złóż oba krótsze końce do środka jak kopertę, wykonaj obrót, a następnie spłaszcz ponownie do tego samego rozmiaru i zwinąć bardzo mocno, zaczynając od jednego z krótkich końców. Uszczelnij oba końce, mocno naciskając bok dłoni.
Połóż bochenek na pergaminie do pieczenia wyłożonej blachy do pieczenia z połączenia pod spodem. Używając bardzo ostrego noża, wykonaj 7-8 ukośnych cięć w dół długości bochenka, wystarczająco głęboko, aby lekko się otworzyć. Przykryć i pozostawić na 40-45 minut lub do około podwojenia rozmiaru. Zakończ przez szczotkowanie między ukośnikami wodą, a następnie posypanie naprzemiennymi liniami nasion.
Umieść palnik w dolnej części piekarnika 20 minut przed gotowym do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Wstawić podniesiony chleb do piekarnika, ostrożnie wlać około 250 ml zimnej wody do puszki do pieczenia (będzie syczeć i stworzyć wybuch pary, aby uzyskać chrupiącą skórkę), a następnie obniżyć ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Jeśli dotkniesz pod spodem bochenka, jeśli powinno być twarde i brzmi pusto.