Kwaśna Śmietana Beignets
Kwaśna śmietana Beignets może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 45 i kosztuje 11 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, sodę oczyszczoną, olej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Miętowy Krem Beignets, Masło orzechowe Beignets z karmelizowanymi bananami i gorzkimi lodami karmelowymi, oraz Ser pleśniowy Homar Beignets z pikantnym kremem z awokado + warzywa ogrodowe Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać drożdże i 1 łyżeczka. granulowany cukier na ciepłej wodzie w dużej misce; mieszać do rozpuszczenia.
Dodaj pozostały cukier granulowany, mleko, śmietanę, wanilię, sodę oczyszczoną, sól i 4-1/2 szklanki mąki; ubijaj mikserem, aż dobrze się wymieszasz, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać dno i bok miski. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść 10 min. lub aż będzie gładka i elastyczna, stopniowo dodając pozostałą mąkę, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce; obrócić ciasto tak, aby góra była nasmarowana. Pokrowiec z folią.
Odstawić w ciepłe miejsce 1 godzinę lub do podwojenia objętości.
Dziurkować ciasto; umieścić na arkuszu lekko posypanego mąką papieru pergaminowego.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 12x9 cali. Użyj ostrego noża lub kółka do pizzy, aby pociąć ciasto na 48 (1-1 / 2 cala) kwadratów; oddziel, aby umożliwić 1 cal między kwadratami. Pokrowiec z folią.
Odstawić w ciepłe miejsce 1 godzinę lub do podwojenia objętości.
Rozgrzać 1/2 cala oleju w patelni elektrycznej do 177°. delikatnie rozciągnąć każdy kwadrat ciasta wzdłuż w prostokąt. Ostrożnie dodawać partiami do gorącego oleju. (Nie tłocz ciasta.) Gotować 2 min. lub aż każdy beignet będzie złoty z obu stron, obracając się po 1 min.
Umieścić w jednej warstwie na papierowym ręcznikiem do pieczenia arkuszy. Gdy wszystkie beignety są ugotowane, posypać cukrem pudrem.