Kwadraty Sernika Jeżynowego
Kwadraty sernika jeżynowego wymagają około 4 godzin i 5 minut od początku do końca. Ten deser ma 512 kalorii, 6 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15 osobom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, wanilii, orzechów pekan i serka śmietankowego. 3483 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kwadraty sernika z jeżynami, Sernik z białą czekoladą i jeżynami z sosem jeżynowym i Kwadraty z jeżynami Bakewell.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ciasto: Wyłóż prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali folią i spryskaj sprayem kuchennym.
Umieść wafle waniliowe i orzechy pekan w misie robota kuchennego i pulsuj, aż mieszanina stanie się okruchami.
Dodaj roztopione masło i ponownie pulsuj, aż składniki się połączą.
Wlać mieszaninę do przygotowanej formy i wcisnąć okruchy na dno patelni. (Jeśli wyjdą na boki, nie ma problemu!)
Nadzienie: Ubij serek śmietankowy, cukier i wanilię w średniej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, ubijając po każdym dodaniu.
Dodać śmietanę i ponownie wymieszać.
Nadzienie wylać na spód, wyrównać wierzch i piec 50 minut. Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki piekarnika i pozostaw blachę w otwartym piekarniku na 15 minut.
Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
Do rondla lub patelni dodaj jeżyny, cukier i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż soki lekko zgęstnieją, od 4 do 5 minut.
W małej misce przygotuj zawiesinę, mieszając skrobię kukurydzianą i 2 łyżki wody, aż będzie gładka.
Dodaj zawiesinę do jagód, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 1 do 2 minut. Wyłącz ogrzewanie i ostudź mieszaninę.
Na sernik wylewamy jeżyny i wstawiamy blaszkę do lodówki, aby ostygła i odstawiła na co najmniej 2 godziny (lepiej kilka godzin).
Gdy sernik będzie gotowy do podania, wyjmij go z formy, podnosząc brzegi folii. Długim, ząbkowanym nożem pokroić na 15 kawałków.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik świetnie komponuje się z Rieslingiem Late Harvest, Lambrusco Dolce i Sauternes. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest olśniewająco żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.