Kwadraty Sernika Jeżynowego

Kwadraty Sernika Jeżynowego
Kwadraty sernika jeżynowego wymagają około 4 godzin i 5 minut od początku do końca. Ten deser ma 512 kalorii, 6 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15 osobom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, wanilii, orzechów pekan i serka śmietankowego. 3483 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kwadraty sernika z jeżynami, Sernik z białą czekoladą i jeżynami z sosem jeżynowym i Kwadraty z jeżynami Bakewell.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Ciasto: Wyłóż prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali folią i spryskaj sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Umieść wafle waniliowe i orzechy pekan w misie robota kuchennego i pulsuj, aż mieszanina stanie się okruchami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Suszone żurawiny, Opcjonalnie (możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Kupić Chleb żurawinowy, Jak Na Liście Powyżej)Posiekane Suszone żurawiny, Opcjonalnie (możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Kupić Chleb żurawinowy, Jak Na Liście Powyżej)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodaj roztopione masło i ponownie pulsuj, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Wlać mieszaninę do przygotowanej formy i wcisnąć okruchy na dno patelni. (Jeśli wyjdą na boki, nie ma problemu!)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Nadzienie: Ubij serek śmietankowy, cukier i wanilię w średniej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Dodawaj jajka, jedno po drugim, ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
Dodać śmietanę i ponownie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
10
Nadzienie wylać na spód, wyrównać wierzch i piec 50 minut. Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki piekarnika i pozostaw blachę w otwartym piekarniku na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
1
Do rondla lub patelni dodaj jeżyny, cukier i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż soki lekko zgęstnieją, od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
W małej misce przygotuj zawiesinę, mieszając skrobię kukurydzianą i 2 łyżki wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodaj zawiesinę do jagód, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 1 do 2 minut. Wyłącz ogrzewanie i ostudź mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
4
Na sernik wylewamy jeżyny i wstawiamy blaszkę do lodówki, aby ostygła i odstawiła na co najmniej 2 godziny (lepiej kilka godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Gdy sernik będzie gotowy do podania, wyjmij go z formy, podnosząc brzegi folii. Długim, ząbkowanym nożem pokroić na 15 kawałków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Sernik świetnie komponuje się z Rieslingiem Late Harvest, Lambrusco Dolce i Sauternes. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest olśniewająco żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn