Kwadraty figowo-migdałowe
Figowe i migdałowe kwadraty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz figi, amaretto, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Palo Migdałowe Figi Quickbread, Migdałowe kwadraty II, oraz Kwadraty jabłkowo-migdałowe.
Instrukcje
Spód 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia w sprayu (nie pokrywaj boków patelni); odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
W średniej misce połącz brązowy cukier i kolejne 5 składników (przez jajko), mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego.
Dodać mieszankę brązowego cukru, figi, kokos i migdały do mieszaniny mąki; mieszać aż do wymieszania. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Połącz cukier puder, 2 1/2 łyżeczki gorącej wody i 1/4 łyżeczki amaretto w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.