Kuskus z pomarańczą i migdałami
Kuskus z pomarańczą i migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście mięty, radicchio i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Sałatka kuskus o zapachu pomarańczy z migdałami, kolendrą i ogórkiem, Kuskus Z Migdałami I Porzeczkami, oraz Kuskus pełnoziarnisty z migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kuskus umieścić w dużej misce, dodać 2 szklanki wrzącej wody, 1 łyżeczkę soli i skórki pomarańczowej, następnie przykryć i pozostawić na parze przez 5 minut.
Zdjąć pokrywę i puch widelcem.
Wymieszać sok pomarańczowy, ocet i oliwę z oliwek w małej misce.
Połowę dressingu dodać do kuskusu wraz z cebulą, pomarańczą, miętą i pietruszką i delikatnie połączyć widelcem.
Umieścić radicchio w misce, dodać pozostały dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Kuskus przełożyć na duży talerz, na wierzch ułożyć radicchio i udekorować migdałami.