Kuskus z dyni i żurawiny
Dynia Maślana i żurawina kuskus to wegańskie przepis z 7 porcjami. Ta przystawka ma 297 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 18 fanów. Jeśli masz southern grove cranberries, reggano original kuskus, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Spróbuj Kuskus z dyni i żurawiny, Piżma I Żurawina Kuskus, oraz Pieczona dynia maślana, jarmuż i kuskus żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W średniej misce, wrzucić dyni z 1 łyżeczką oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić na patelni do pieczenia.
Piec przez 15 minut lub do miękkości.
W małej misce ponownie nawodnić suszoną żurawinę, łącząc z 2 szklankami gorącej wody. Moczyć przez minutę.
Na średniej patelni z sosem doprowadzić do wrzenia 2 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać kuskus i przykryć, zdjąć z ognia, odstawić 5 minut.
Zdejmij pokrywę, puch i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
W dużej misce, połączyć kuskus, dyni, żurawiny i pozostałe składniki.
Podawać w temperaturze pokojowej.