Marokański kuskus może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonej kolendry, mielonego imbiru, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kuskus Marokański, Kuskus Marokański, oraz Marokański Siedmio-Warzywny Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić duży, ciężki dnie garnek na średnim ogniu. Wymieszać kminek, imbir, goździki, cayenne, kardamon, kolendra, i ziele angielskie; delikatnie tosty aż pachnące, o 2 do 3 protokół. Wymieszać z olejem i cebulą, gotować aż zmiękną. Wymieszać paprykę i cukinię; gotować przez 5 minut. Wymieszać w rodzynki, sól, Skórka, i garbanzos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Kolendra
Ciecierzyca
Ziele Angielskie
Kardamon
Cukinia
Mielony Pieprz Cayenne
Rodzynki
Goździki
Imbir
Kminek
Cebula
Tosty
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wlać bulion z kurczaka i sok pomarańczowy; włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Gdy mieszanina się zagotuje, wymieszaj kuskus i zdejmij z ognia; przykryj i odstaw 5 minut. Puch widelcem i złożyć posiekaną miętę.