Kuskus Gourmet
Kuskus Gourmet trwa około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,39 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 10g tłuszczu i w sumie 377 kalorii. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Sprawdza się jako dość tani dodatek. Jeśli masz pod ręką paprykę, czosnek, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 59%. Spróbuj Kuskus w kolorze różowym (kuskus Izraelski z burakami i orzechami włoskimi), Ryba z przepisem na sałatkę z kuskusem (omega 3 i kuskus), oraz Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W rondelku zagotować wodę i dodać kuskus. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego, przykryć patelnię i dusić kuskus, aż woda się wchłonie, około 5 minut.
Zdejmij z ognia i odstaw pod przykryciem na około 5 minut, aby kuskus wyschł.
Lekko wymieszaj masło i 1 łyżeczkę bazylii z kuskusem, aż masło się rozpuści; odłóż kuskus na bok.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj szparagi, cukinię, czerwoną paprykę i czosnek w gorącym oleju, aż warzywa będą miękkie i dopiero zaczną się brązowieć, około 10 minut. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
Zapakuj kuskus szczelnie do miarki lub miski; umieść półmisek do serwowania twarzą do dołu na kubku, Odwróć półmisek i wyjmij filiżankę, aby obrócić kuskus na półmisku w zaokrąglonym kształcie.
Ułóż ugotowane warzywa wokół Kopca kuskusu; umieść 1 gałązkę bazylii na środku kuskusu do podania.