Kury Z Dziczyzny Po Tajsku

Kury Z Dziczyzny Po Tajsku
Tajskie Kurowane kury mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 864 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów koktajlowych, słomkowych grzybów, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Kury Łowne, Cornish Game Hens, oraz Karaiby Gry Kury.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pastę curry i koncentrat pomidorowy i mieszać aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Pasta CurryPasta Curry
3
Dodaj mleko kokosowe, bulion, grzyby, liście limonki kaffir, sos rybny i brązowy cukier; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
GrzybyGrzyby
BulionBulion
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodaj pomidorki koktajlowe. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
6
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Kury posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
9
Dodać kury na patelni i gotować, aż rumiane, o 4 protokół na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieś kury do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
Piec odkryte, aż kury są gotowane przez, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Kury przenieść do płytkiej miseczki; namiot z folią. Odtłuszczone tłuszcze z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Wlać sos do dużej patelni; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Polać kury sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
16
Dekoruj bazylią i chiles, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
BazyliaBazylia
17
* Sprzedawane w sekcji Asian foods w wielu supermarketach i na rynkach azjatyckich.
18
** Użyj dowolnego rodzaju małych świeżych lub suszonych chiles, które znajdziesz w sekcji produktów lub sekcji przypraw w supermarkecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1
Pasty Curry różnią się siłą i pikantnością w zależności od marki, więc zacznij od użycia jednej łyżeczki, jeśli wolisz łagodniejszy SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn