Kury Kornwalijskie Owocowe
Owocowe kury kornwalijskie to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 757 kalorii, 50g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz chutney z mango, żurawinę, kury kornwalijskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kiwi można śledzić to danie główne z Kiwi i Midori Slushy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Kury Kornwalijskie, Kury Kornwalijskie, oraz Golden Cornish Hens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby z kur. Kury opłukać pod zimną wodą i osuszyć.
Usunąć skórę i przyciąć nadmiar tłuszczu; kury podzielić na pół wzdłuż. Połówki kury pocierać Curry.
Połówki kury, mięsiste boki do góry, umieścić w płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 25 minut.
Połączyć chutney i sok z limonki; dobrze wymieszać. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 i zmiażdż mieszankę chutney na połówkach kury.
Piec 25 minut. Ułóż jabłko, gruszkę, kiwi i żurawinę wokół połówek kurzych na patelni; piec dodatkowe 10 minut lub do momentu, aż soki kurze będą jasne.
Na każdym z 4 talerzy umieść 1 pół kury i 3/4 szklanki owoców.
Uwaga: mrożona, rozmrożona żurawina może być zastąpiona świeżą żurawiną, jeśli jest to pożądane.