Kury dziczyzny z pesto Rub i pieczone ziemniaki
Need a danie główne bezglutenowe? Kury gry z pesto Rub i pieczone ziemniaki może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 761 kalorii, 58g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Kury Z Dziczyzny Z Pesto Z Pesto Z Pesto Z Dyni, Pieczone Kury Łowne, oraz Pieczone Kury Po Korniszońsku.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wcierać pesto pod rozluźnioną skórę. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecy; tuck pod kury.
Kury umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Połączyć ziemniaki, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, rzucając dobrze do herbu. Ułożyć ziemniaki wokół kur; piec w temperaturze 375 przez 45 minut lub aż termometr zarejestruje 180 i ziemniaki będą miękkie.
Kury i ziemniaki wyjąć z patelni i przykryć luźno folią.
Odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
Kury kroimy na pół i przykrywamy luźno folią.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę i ostrożnie odetnij 1 dolny róg.
Spuścić krople do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszać w bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Połącz 1 łyżkę wody i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
SOS podawać z kur i ziemniaków.
Dekoruj gałązkami bazylii, w razie potrzeby.