Kurczaki na imprezę z kuskusem świątecznym
Przygotowanie Party Poussins z Festive Couscous zajmuje około 1 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 484 kalorie , 12 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 1,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup zwykłą oliwę z oliwek, cukier, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Nasi Minyak (Malezyjski Ryż Świąteczny) , Hot Cheesy Bacon Party Dip i Lemon Party Cheesecake .
Instrukcje
Aby przygotować kurczaki, rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Umieść kurczaki w brytfannie.
Wlej olej powoli na wierzch kurczaka. Wcieraj olej w kurczaka, aby był dobrze pokryty.
Wsyp sól, cukier, cynamon i paprykę do małej, czystej miski i dobrze wymieszaj.
Posyp kurczaki mieszanką przypraw. Pokrój cytrynę na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 4 części, tak aby uzyskać 16 małych kawałków.
Ułóż kawałki mięsa dookoła i pomiędzy kurczakami.
Podziel główkę czosnku na ząbki i rozłóż je dookoła i pomiędzy kurczakami.
Włóż kurczaki do piekarnika i piecz przez 1 godzinę do 1 godziny 15 minut, lub do momentu całkowitego upieczenia.
Wyjmij kurczaki z piekarnika i pozwól im odpocząć przez 10 minut w foremce.
Włóż kuskus, rodzynki, przyprawy i sól do miski nadającej się do użycia w kuchence mikrofalowej i dokładnie wymieszaj.
Dodaj świeżo zagotowaną wodę do miski, a następnie przykryj ją folią spożywczą. Pozostaw mieszankę na 10 do 15 minut lub do momentu, aż woda zostanie wchłonięta przez kuskus.
Zdejmij folię spożywczą z miski i wymieszaj kuskus widelcem, aby oddzielić ziarna. Ostrożnie wlej do miski część soków, które zebrały się w brytfannie do pieczenia kurczaków. Ponownie wymieszaj mieszankę i dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przełóż kuskus na półmisek.
Przekrój granat na pół i wyjmij sporą ćwiartkę pestek.
Posyp posiekaną kolendrą.
Aby podać, połóż kurczaki na czystych talerzach i umieść obok kuskus. Użyj zwęglonych w piekarniku kawałków cytryny i ząbków czosnku z brytfanny do dekoracji.