Kurczak Świeży Cytrynowo-Pieprzowy
Świeży kurczak z cytryną i pieprzem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 33g białka, oraz 31 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, pieczonego kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fresh Lemon Pepper Beef Stir Fry, oraz Świeże warzywa cytrynowe na czerwonej papryce Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziarna pieprzu w małej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zmiażdżyć młotkiem do mięsa lub małą, ciężką patelnią.
Połącz pokruszony pieprz, skórkę cytryny i kolejne 3 składniki.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Mieszankę pieprzu Rub równomiernie pod rozluźnioną skórką i nad kurczakiem. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na stojaku pokrytym sprayem do gotowania; umieść stojak na patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 450 i piec 20 do 22 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 18
Udekoruj kurczaka klinami cytrynowymi, w razie potrzeby.