Kurczak ze śliwkową glazurą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka ze śliwkową glazurą. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, kurczaka, dżem śliwkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Wolnoopadające skrzydełka z kurczaka z glazurą ze śliwki jeżyny, Pieczeń Wieprzowa Z Polewą Śliwkową, oraz Polędwiczki Wieprzowe Ze Śliwkową Glazurą Balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Kawałki kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i układamy skórkę do góry na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Podczas pieczenia kurczaka, wymieszać dżem śliwkowy, 1 1/2 łyżeczki pieprzu, imbiru i chrzanu w małej misce. Po upieczeniu kurczaka 20 minut, posmaruj szkliwem śliwkowym i wróć do piekarnika.
Kontynuuj pieczenie, aż nie będzie już różowy w kości i soki uruchomić jasne, 20 do 30 minut więcej. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).