Kurczak z winem i pieczarkami

Kurczak z winem i pieczarkami
Kurczak z winem i pieczarkami zabiera około 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 50g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 133 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, łagodną oliwę z oliwek, zapakuj kasztanowy grzyb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak z winem i pieczarkami, Kurczak z białym winem i pieczarkami, oraz Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami.

Instrukcje

1
Kurczaka wrzucić do mąki, a następnie odkleić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2
Wymieszać 1 łyżeczkę nadmiaru mąki z odrobiną bulionu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3
Rozgrzać olej na patelni, następnie dodać kurczaka, grzyby i tymianek. Gotować na średnim ogniu przez około 5 minut, obracając raz piersi kurczaka na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij kurczaka, a następnie odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Wlać wino i pozostały wywar i gotować przez 5 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać mąkę i wymieszać bulion, mieszając, aż sos nieco zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
Włożyć kurczaka z powrotem na patelnię, wraz z sokami z talerza, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub aż gotowane przez i sos jest błyszczący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Podawać z zacierem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn